Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Moscova cere rebelilor sirieni să-şi distrugă armele chimice

Ministrul de externe al Rusiei, Sergei Lavrov, a declarat că rebelii care formează opoziţia sirienă ar trebui să-şi distrugă armele chimice ce le deţin.

Într-un interviu pentru o televiziune din Rusia, Sergei Lavrov a declarat: „când partenerii noştri occidentali au declarat în repetate rânduri că doar regimul lui Bashar al-Assad deţine arme chimice, astfel doar trupele loiale regimului le puteau folosi, iar trupele opoziţiei nu deţin arme chimice, au fost şireţi.”

Lavrov a citat un raport al Israelului care arată că trupele opoziţiei au controlat de cel puţin de două ori teritoriile în care armele chimice au fost depozitate.

De asemenea Lavrov a declarat că rebelii au propriile laboratoare în care înceracă să producă arme chimice, şi că Moscova are motive să creadă că raporul Israelului este corect.

 

 

Flavius Rusu

 

Surse: RIA Novosti, Itar-Tass

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.