Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Moscova – Chişinău, schimb de replici

Cu cât se apropie mai mult data de 9 Mai, dată la care Rusia va celebra cu fast  victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial, cu atât schimbul de replici între Moscova şi Chişinău creşte în intensitate.
Sub titlul “Piaţa Roşie a despărţit Moscova de Chişinău”, “Nezavisimaia Gazeta” preluată de RADOR, notează: “Cu cât este mai aproape Ziua Victoriei, cu atât se depărtează mai mult unul de altul partenerii din CSI – Moldova şi Rusia”.

Preşedintele R. Moldova, Mihai Ghimpu afirmă că “militarii moldoveni nu au dreptul moral să participe la marşuri prin Piaţa Roşie, câtă vreme armata rusă se află pe teritoriul Moldovei, adică în Transnistria”.

La rândul său, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, subliniază că “în locul liderului moldovean, şi-ar face griji, pentru că vecinii din vest nu recunosc naţiunea moldovenească”.

Cotidianul moscovit comentează că replica lui Lavrov l-ar fi vizat mai degrabă pe Traian Băsescu, preşedintele României, care de multe ori a declarat că “în Moldova nu trăiesc moldoveni, ci români”.

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.