Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Moscova va negocia problema scutului american antirachetă doar cu SUA

Moscova va negocia problema scutului american antirachetă doar cu Statele Unite, în timp ce ţările care acceptă pe teritoriul lor elemente ale acestui scut trebuie să fie conştiente de riscurile pe care le implică o astfel de decizie. Declaraţia îi aparţine Şefului Statului Major rus, Nikolai Makarov
“Intenţionăm să purtăm negocieri cu SUA, pentru că doar acestea dispun de un sistem de apărare antirachetă şi nicio altă ţară nu dispune, deocamdată, de sisteme antirachetă”, a spus Nikolai Makarov.

“Referitor la faptul că o anumită ţară este gata să-şi ofere teritoriul pentru amplasarea rachetelor, aceasta este o cu totul altă problemă, pentru că ea trece deja în plan politic şi cred că nu ţine de nivelul militarilor, să discute dacă şi ce anume o ţară sau alta doreşte să amplaseze. Conducerea politică a acestei ţări este cea care trebuie să decidă, ţinând cont de toate aspectele, inclusiv de posibilele influenţe negative, asupra ţării respective, atât în ce priveşte ţintele militare, cât şi planurile militare. De aceea, este o problemă de ordin politic”.

Şeful Satului Major al Armatei ruse a mai declarat, la conferinţa de presă, că, “deocamdată, scutul antirachetă nu reprezintă un pericol pentru Rusia, dar, dacă aceste riscuri vor apărea, Rusia va fi obligată să ia măsuri de răspuns şi se va retrage din noul tratat START”.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.