Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Moţiunea “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!” a fost respinsă de Senat

Plenul Senatului a respins, luni, moţiunea simplă a PSD intitulată “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!”, fiind înregistrate 49 de voturi “pentru” şi 65 “împotrivă”.

Senatorii s-au pronunţat asupra moţiunii simple semnate de 36 de senatori PSD şi doi PNL prin vot secret electronic.

Iniţiatorii moţiunii solicitau demisia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pe care îl acuzau de “ambiguitate” şi “inconsecvenţă” în privinţa pensiilor militarilor.

Prezent la şedinţa în plenul Senatului, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a atacat PSD în discursul din finalul dezbaterilor la moţiune, spunând că social-democraţii nu au nimic sfânt şi vor rămâne din ce în ce mai puţini. El a afirmat că semnatarii moţiunii simple “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!”s-au pronunţat nu pentru interesele pensionarilor, ci pentru interesele propriilor grupuri de interese.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Moţiunea “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!” a fost respinsă de Senat”

 1. ADgeneral says:

  am citit pe aici ca membri marcanti ai scmd au fost prezenti la sedinta senatului…poate intra aici sa ne dea unele detalii,inclusv cum au semnat fosti ofiteri,azi senatori de drept…

 2. voinea says:

  Stimati domni,
  Astazi am participat la sedinta senatului si va pot spune cu toata convingerea ca nu se bate nimeni pentru pensiile nostre.Este numai un joc politicianist de glezne ca se ne pacaleasca.Atata nesimtire cata am vazut la aceasta sedinta din partea distinsilor senatori nu am vazut in viata mea.Nici un senator nu-l asculta pe cel care vorbea, aveau preocupari total paralele cu ceeace se discuta,stateau cu spatele la cel care vorbea, discutau in grupuri,paraseau sala de sedinte si reveneau dupa zeci de minute,lucrau in draci la leptopurile personale sau citeau presa.Eticheta de parlament al rusinii este prea dulce fata de ceeace am constatat .Singurii care au avut un comportament decent au fost cei peste 40 de invitati din partea pensionarilor militari ,care au plecat total deceptionati si scarbiti de ceeace au vizionat.Stimati alegatori, aveti grija pe cine vom trimite in parlament in 2012.Votul uninominal sa fie de adevaratelea ,nu schiop asa cum l-a promulgat marele mogul.Sa nu mai permitem nici unui asemenea nemernic sa mai patrunda in parlament.Daca vom sta pasivi ne meritam soarta si vom fi obligati sa punem mana pe arma si va asigur ca vom sti in cine sa tragem de data aceasta.
  Col(r)ing.Voinea Ion

 3. NELA BATIRU says:

  @ADGeneral
  “…Senatorii s-au pronunţat asupra moţiunii simple semnate de 36 de senatori PSD şi doi PNL prin vot secret electronic.”

  Urmariti pe site-ul sindicatului cum au votat / voteaza fiecare parlamentar pe legea pensiilor, caci acolo ne doare extrem de tare.

 4. ADY_MR. says:

  ce-am fost si ce-am ajuns in viziunea…vedeti a cui… http://www.youtube.com/watch?v=8SzgIq0lKcs&feature=related

 5. cocorul says:

  Dupa cum vad, dezbaterile pe site au cam luat sfarsit. Se pare ca ne declaram invinsi, asteptam decizia finala. Suntem niste nesimtiti care scriem aiurea pe NET si nu ne mai cunoastem, ne denumim in tot felul, precum copiii de pe mess si ne complacem sa vorbim fara sa ne cunoastem. Asa am fost educati, sa ne ascundem dupa perdea, iar cand camarazii nostri au murit pentru o cauza nedreapta, tot noi am despicat firul in patru si pana la urma tot ei, mortii, au iesit vinovati. Sa ne fie rusine!

 6. Valentin says:

  Ptr. d-nul Voinea. Sunt de acord cu postarile dumneavoastra pe acest site,dar nu inteleg ce-ati sperat prin prezenta la sedinta Senatului? Nesimtirea si incompetenta politicienilor actuali nu trebuie verificata la locul lor de munca,se vede si se simte in viata noastra,zi de zi.Era mult mai bine(si de efect) daca,in timpul dezbaterilor,Sindicatul obtinea aprobare pentru un miting al pensionarilor militari,chiar sub nasul alesilor poporului.Sunt sigur ca ,daca se anunta organizarea mitingului, veneau foarte multi,chiar si din provincie. In varianta mai simpla, s-a optat pentru participarea la sedinta a unui numar restrans de invitati (disciplinati si docili),care nu au voie sa se exprime sub nici o forma ,pentru a nu-i deranja pe alesi.La o piesa de teatru am voie sa-mi exprim emotiile,in Parlament sau Senat trebuie sa pastrez linistea,altfel sunt evacuat si primesc interdictie pe viata!Astept vesti de la dumneavoastra,privind actiuni concrete si serioase organizate de Sindicat.Cu repect.

 7. voinea says:

  Filiala 1, sector 6 se pregatise bine pentru acea activitate.La ora 14.30 cei 5 membrii desemnati erau prezenti la intrarea in senat cu benere special pregatite .Din pacate benerele ne-au fost retinute la intrare iar activitatea a inceput la ora 16.30 nu 14.30 asa cum fusese anuntata.Pensionarii militari au aplaudat frenetic pe senatorii care ne-au aparat interesele, lucru care l-a deranjat evident pe dl.OPREA. A fost o prima actiune de testare a posibilitatilor SCMD.Personal sunt specializat in razboi electronic si informational ,insa sper sa ma specializez si in lupta sindicala.Ce ma deranjeaza este ca inca suntem prea putini si multi dintre noi nu mai suntem capabili sa ducem lupte de strada.Trebuie sa crestem rapid ca numar ,sa ne punem la punct un sistem de comunicatii viabil iar filialele sa devina adevarate batalioane gata de lupta permanent.Nu trebuie sa neglijam insa si atragerea militarilor activi de partea noastra.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 8. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MIERCURI 19 MAI 2010 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.
  SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE