Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Muammar Gadaffi nu se predă, ci lansează lupta de guerilă

Într-un mesaj audio, difuzat de postul de televiziune Arrai, citat de MEDIAFAX, fostul lider libian Muammar Gadaffi a declarat că va lansa “gherila” împotriva rebelilor şi pentru a “alunga colonizatorii”.

“Pregătiţi-vă pentru un război al bandelor şi de gherilă, pentru războiul urban şi pentru o rezistenţă populară în fiecare oraş (…) pentru a învinge inamicul peste tot”, a declarat Muammar Kadhafi, a cărui voce pare calmă şi opusă discursurilor sale obişnuite.

“Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin”, a spus Gadaffi.

El le-a cerut libienilor, “bărbaţi şi femei, să se pregătească pentru rezistenţă, pentru un război lung care le-a fost impus”.

Gadaffi a acuzat ţările participante la operaţiunile NATO din Libia că “vor să colonizeze Libia şi să pună mâna pe resursele petroliere şi hidraulice”.

“Colonialismul vrea ca libienii să se ucidă între ei, vrea supunerea libienilor, dar noi nu ne vom supune niciodată, preferăm să murim”, a continuat el.

“Nu vom permite niciodată ca puţurile şi porturile noastre să fie sub controlul lor, iar rezistenţa noastră va creşte”, a declarat el.

Într-un mesaj precedent difuzat în cursul aceleaişi zile, de aceeaşi televiziune cu sediul la Damasc, acesta a afirmat că nu se va preda, declarându-se pregătit pentru o bătălie lungă împotriva rebelilor şi NATO, chiar dacă ţara “arde”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.