Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Muniţie americană găsită la talibanii ucişi

Forţele americane din Afganistan au descoperit faptul că, muniţia găsită la luptători talibani ucişi este identică cu cea dată forţelor de securitate afgane de către guvernul SUA.
Cum era firesc, acest fapt a provocat îngrijorare; armele oferite guvernului afgan de Occident ajung în dotarea insurgenţilor.

În urma derulării unei anchete s-a descoperit că, din 30 de încărcătoare luate de la unii luptători ucişi în estul Afganistanului, cel puţin 17 conţineau cartuşe identice cu cele oferite guvernului afgan de armata SUA.

De altfel, ţinând cont de faptul că salariile sunt proaste şi corupţia este foarte mare în Afganistan, nu este imposibil ca armele şi muniţia să fie vândute insurgenţilor.

La un moment dat, Congresul american avertiza că 242.000 de arme trimise în Afganistan în ultimii ani “sunt în pericol de a fi furate sau pierdute” din cauza unei evidenţe proaste. “Departamentul american al Apărării are date complete doar pentru o treime din arme” se menţiona într-un raport trimis Congresului.

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.