Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Muntenegru doreşte să intre în NATO

Secretarul-general-al-NATO-si-presedintele-Muntenegru.-foto-nato.int

Secretarul general al NATO si presedintele Muntenegrului.foto nato.int

Muntenegru doreşte să devină membru al NATO. Aceasta. “cât de curând posibil”, a declarat preşedintele muntenegrean Filip Vujanovic, care a fost primit de Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, la sediul organizaţiei din Bruxelles.

“Vreau să insist asupra faptului că Muntenegru este gata să-şi continue colaborarea şi doreşte să devină membru al NATO cât de curând posibil”, a spus Vujanovic, la sfârşitul întrevederii cu Rasmussen.
În cadrul întâlnirii, Secretarul general al NATO a apreciat eforturile susţinute despuse de Muntenegru, ritmul reformelor ce se derulează în Muntenegru, în ciuda dificultăţilor apărute din cauza crizei internaţionale.

Rasmussen a făcut apel la preşedintele muntenegrean pentru consolidarea statului de drept, combaterea corupţiei şi a crimei organizate şi pentru identificarea soluţiilor şi resurselor pentru modernizarea forţelor armate”.

În cadrul întâlnirii Rasmusssen a apreciat contribuţia semnificativă pe care Muntenegru o aduce  în cadrul misiunii Alianţei din Afganistan. Totodată, el şi-a exprimat speranţa că militarii muntenegreni vor contribui la misiunea de instruire a militarilor afgani după 2014.

 

Sursa: www. nato.int

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to “Muntenegru doreşte să intre în NATO”

 1. szilard says:

  Da ?, si marea Serbie cu crime de razboi ?
  Cica ei (serbii) sint de neinvinsi, de aia au acum au o palma de pamint cultivabil, au primit ce au meritat !

 2. Dan says:

  Sarbii au fost invinsi de pasarica femeilor altor natii ..Ale albanezilor, muntenegrenilor etc..Astia se inmultesc si puiesc la greu

 3. Vasile Tintea says:

  Sarbii au fost invinsi de natalitatea albanezilor.

 4. Vasile Tintea says:

  Cum o vom patii si noi cu tiganii

 5. Cip says:

  Si tu romanesti de neinvinsi. Taci naibii!

 6. szilard says:

  Gospelare lut fentare(pe sirbeste).
  Cum poate ma, in zilele de acum o natie sa fie atit de proasta ?
  Sirbii si acum cred ca au fost eroi in razboiul cu americanii, asta dupa ce au executat sate intregi de ”inamici”(sloveni, croati, macedoneni, bosniaci etc.).
  Aveam un profesor la universitate care tinea cu sirbii in razboiul cu americanii, imi pare rau ca nu l-am putut pune la punct, dar l-a pus realitatea tv. la punct, ca acum sirbii au in mijlocul pamintului lor(putin pe care il mai au), pe REPUBLICA KOSOVO, frumos chiar colosal, bravo America(sint niste baieti buni si poate ca vor fi bune F-16 modernizate, plus scutul antiracheta american, GOOD JOB-adica treaba buna).

 7. Vasile Tintea says:

  Bai jeg albanez cum poti tu sa compari sarbii cu albanezii rasa inferioara ca si tiganii ?Albanezii musulmani stiu doar sa toarne plozi si sa se jeluiasca ca nu au de unde fura.Si da sarbii au fost eroi ca si vietnamezii ca au rezistat unui imperiu al raului

 8. szilard says:

  Nu exista rase inferioare sau superioare, si o baba oarecare ar putea conduce o tara.
  Dar in zilele noastre sa se intimple crime de razboi linga noi ?, sirbii puteau sa zica da ne luptam, dar de civili nu ne atingem, era corect.(nu mai sintem pe vremea lui hitler si stalin).

 9. szilard says:

  Si ca dovada : sirbii au fost atacati din toate partile, din Italia, Germania care le-a oferit armament si suport adversarilor sirbilor, pentru ca lumea era socata de gropile comune facute de sirbi.
  Kosovo, ce-i drept, nu are ce cauta acolo-dar s-a luat ca masura de protejare a kosovarilor.

 10. Vasile Tintea says:

  Croatii [neam germanic] au fost mult mai salbatici cu minoritatile ca sarbii..Si vad sunt primiti in UE cu onoruri .E vorba doar de manipularea vulgului european .Sarbii au pierdut chiar vatra civilizatiei lor datorita natalitatii albanezilor..De aia au si resentimente .

 11. ion says:

  Ce sa-i zici la un prost ?

 12. Vasile says:

  Tu cu cine te certi ?

 13. lute says:

  Serbilor in limba romana li se zice sirbi (nu cu i din a, intrucat nu este cuvant mostenit din latina) si cica sunt “de neinvins”, adverb pe langa verb, deci nu se acorda in gen numar si caz cu cuvantul desemnat.

 14. lute says:

  Da, dar pe ce concesionari s-a facut totul… Traiasca CIMIC…

 15. lute says:

  Lumea era socata de propaganda americana in cautare de resurse naturale. Si aceasta actioneaza in continuare: Afganistan, Iraq, Iran… ba chiar si in Romanica idiotarda…

 16. ion says:

  Bine, altceva ?