Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Muribunzii se ajută între ei: Avioane Craiova primeşte o gură de oxigen de la aviaţia militară

La un pas de desfiinţare datorită datoriilor şi lipsei de comenzi, Avioane Craiova va semna cu Ministerul Apărării două contracte, pentru lucrări de reparaţii şi piese de schimb.

Avioane SA va încasa de la armată 2,8 milioane de lei, sumă care nu depăşeşte cu mult datoriile către angajaţi. Conducerea fabricii va achita are în intenţie să achite parţial salariile restante.

Directorul general al Avioane SA Craiova, Radu Costaşuc, se va întâlni marţi, la Bucureşti, cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi cu cei ai Statului Major al Forţelor Aeriene, pentru a negocia două contracte, în valoare totală de 2,8 milioane de lei. Acestea vizează repararea unor avioane IAR 99 Şoim de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Aurel Vlaicu din Bobocu, judeţul Buzău, şi furnizarea de piese de schimb.

“Noi ne prezentăm la negocieri, care sper să se încheie în ziua respectivă cu semnarea contractelor de către ambele părţi”, a declarat Costaşuc. El a admis că oferta MApN vine într-un moment critic pentru uzina din Bănie: “Este primul contract cu armata după doi ani. E ca şi cum am fi stat în tot acest timp cu capul sub apă şi acum luăm o gură de aer. Mai aveam puţin şi ne înecam”.

Directorul Avioane SA a precizat că banii astfel obţinuţi vor fi folosiţi pentru a fi stinse parţial restanţele către salariaţi şi furnizori. Cei 320 de angajaţi nu şi-au primit salariile pe ultimele patru luni şi nici lichidarea pentru aprilie, mai şi iunie. “Datoriile fabricii către salariaţi aproape că se ridică la nivelul sumei pe care o vom încasa de la armată, deci nu le vom putea achita integral, mai ales că avem de plătit peste un milion de lei către furnizorii de utilităţi. Noi credem că vom reuşi să plătim salariile din urmă până în august inclusiv”, a spus Costaşuc.

Potrivit acestuia, chiar şi în condiţiile semnării celor două contracte, fabrica va lucra doar cu un sfert din efectiv, restul angajaţilor rămânând în şomaj tehnic.

sursa: Adevărul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.