Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nasr-1 o nouă rachetă iraniană

Postul public de radio iranian a anunţat că Iranul a început producţia unei noi rachete cu rază scurtă de acţiune, Nasr-1.

Aceasta este capabilă să distrugă ţinte având o greutate de 3.000 de tone.

Potrivit unei declaraţii ale ministrului iranian al apărării, Ahmad Vahidi, racheta Nasr-1 va putea fi lansată atât de la sol, cât şi de la bordul navelor şi urmează să fie adaptată pentru a putea fi folosită de la bordul elicopterelor sau submarinelor.

Iranul şi-a înmulţit în ultimele săptămâni anunţurile privind punerea la punct a fabricării de noi rachete.

La începutul lunii februarie, Vahidi a inaugurat instalaţiile de producţie ale unei rachete sol-aer anti-elicoptere botezată Qaem şi a unei rachete anti-tanc denumită Toufan.

Teheranul a anunţat, totodată, că a pus la punct o rachetă sol-aer capabilă să distrugă elicopterele de atac americane Apache, precum şi un sistem antirachetă prezentat ca oferind aceleaşi performanţe ca sistemul antiaerian rusesc S-300.

sursa: IRNAAGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.