Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO a executat un atac asupra sediului serviciilor de informaţii din Tripoli

În cursul zilei de duminică 15 mai, aviaţia NATO a executat un atac asupra sediului serviciilor de informaţii din Tripoli, a anunţat postul de televiziune al-Arabiya.

Colonelul Milad Hussein al-Fiqhi, purtătorul de cuvânt al armatei libiene, a fost ucis. “Colonelul Milad Hussein al-Fiqhi este cel mai probabil responsabil pentru crimele care au avut loc în oraşul Zawiyah”, au declarat reprezentanţi ai opoziţiei libiene, citate de Al Arabya.

Potrivit unor surse guvernamentale libiene, bombardamentul NATO de duminică ar fi provocat victime şi în rândul civillor, însă numărul acestora nu a fost precizat.

Libia, condusă de colonelul Muammar Gaddafi de mai bine de 40 de ani, este în prezent teatrul unei operaţiuni internaţionale care vizează protejarea populaţiei civile împotriva trupelor regimului de la Tripoli. Operaţiunea a început la 19 martie, iar NATO a preluat comanda acţiunilor militare la 31 martie.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.