Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO a preluat comanda operaţiilor în Libia

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat printr-un comunicat de presă, că NATO va prelua comanda operaţiilor în Libia “imediat”

“Aliaţii NATO au decis să preia comandamentul ansamblului operaţiunii militare în Libia în virtutea rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate al ONU”, a indicat secretarul general al Alianţei, după o reuniune a ambasadorilor celor 28 de ţări membre ale blocului.

Alianţa – care îşi asumă responsabilitatea zonei de excludere aeriană, a embargoului maritim şi a protecţiei populaţiei civile – va prelua conducerea operaţiunii “imediat”, a subliniat el.

De fapt, preluarea atribuţiilor de la coaliţia internaţională de către NATO ar urma să se facă în 48-72 de ore, a precizat un responsabil al Alianţei (începând cu 27 martie).

Decizia a fost luată în unanimitate de statele membre ale Alianţei după mai multe zile de negocieri aspre despre rolul exact conferit NATO şi capacitatea sa de a realiza sau nu loviturile aeriene asupra ţintelor la sol.

Misiunea Alianţei va fi “strict” de a proteja civilii libieni şi nu va permite susţinerea insurgenţilor care luptă împotriva forţelor loiale lui Gaddafi.

La comanda operaţiilor NATO din Libia a fost numit generalul canadian Charles Bouchard.

sursa: NATO

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.