Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO despre decizia de retragere a americanilor din Afganistan

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Decizia de retragere a unei treimi din militarii americani dislocaţi în Afganistan, până în vara lui 2012, este “rezultatul progreselor” realizate pe teren împotriva insurgenţei. Afirmaţia a fost făcută de Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit AFP, preluat de MEDIAFAX.
“Am discutat cu preşedintele Obama. Decizia sa de a începe o retragere a forţelor americane în iulie este rezultatul progreselor pe care le-am realizat pe teren “, a comentat el într-un comunicat.

“Talibanii sunt sub presiune. Forţele de securitate se consolidează în fiecare zi şi vor putea prelua comanda (de la forţele internaţionale) în 2014 “, a subliniat Rasmussen.

“Strategia noastră aduce rezultate şi rolul NATO şi Isaf vor evolua, trecând de la luptă la susţinere”, a explicat el.

Decizia luată de SUA a fost salutată atât de Marea Britanie cât şi de Franţa.

Premierul britanic David Cameron s-a declarat “în totalitate de acord” cu preşedintele american”.

Preşedinţia franceză a anunţat că “Franţa împărtăşeşte analiza şi obiectivele americane” şi “salută decizia preşedintelui Obama”.

Franţa va recurge la “o retragere progresivă” a forţelor sale din Afganistan, “în mod proporţional” şi “într-un calendar comparabil retragerii forţelor americane”, a anunţat pe 23 iunie palatul Elysee într-un comunicat.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.