Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO despre scutul antirachetă din Europa şi convorbirile rusă-americane despre START

NATO nu consideră că exită ” o intercorelare între dezvoltarea scutului antirachetă al SUA în Europa şi convorbirile ruso-americane privind START”.

Declaraţia a fost făcută pe 10 februarie de  purtătorul de cuvânt al Alianţei, James Appathurai.

Întrebat fiind de cum comentează  declaraţia României privind disponibilitatea instalării pe teritoriul său de elemente ale scutului american antirachetă, el a spus că “aceasta este o problemă exclusiv bilaterală între România şi SUA, care nu are legătură cu NATO”.

Potrivit afirmaţiilor sale, “NATO nu are sisteme de apărare antirachetă în Europa”, dar a recunoscut că se poartă discuţii în legătură cu construcţia unui sistem de apărare antirachetă al NATO în Europa.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.