Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO evalueaza trimiterea de efective suplimentare in Kosovo

Pe fondul continuării tensiunilor dintre autorităţile kosovare şi minoritatea sârbă, NATO ar putea trimite noi trupe pentru a întări efectivele detaşate în Kosovo, deja suplimentate zilele trecute prin trimiterea unui batalion format din militari germani şi austrieci (600 de militari n.r.).

Un diplomat şi un alt oficial specializaţi în situaţia din Kosovo au declarat joi că Alianţa ia în calcul detaşarea unui al doilea batalion de rezervă.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Carmen Romero, a declarat că Alianţa nu a luat încă decizia de a trimite alte trupe suplimentare. În Kosovo sunt staţionate în prezent 6.000 de trupe ale NATO.

Oficialii au declarat că batalionul de rezervă nu va fi detaşat permanent pentru a întări efectivele Alianţei, ci doar va oferi asistenţă temporară pe parcursul crizei.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.