Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO i-a cerut lui Gaddafi să plece de la putere

Potrivit unei declaratii comune adoptate de miniştrii de externe ai tarilor membre NATO reuniţi la Berlin, NATO se alatura apelul lansat miercuri de Grupul de contact pentru Libia reunit la Doha si solicita liderului libian Muammar Gaddafi, să plece de la putere.

“Susţinem rezultatele primei reuniuni a Grupului de contact de ieri de la Doha şi aprobăm cu tărie apelul acestuia către Gaddafi de a se retrage de la putere, dar şi angajamentul său ferm faţă de aplicarea rezoluţiilor 1970 şi 1973 ale Consiliului de Securitate al ONU”, se arată în text.

Grupul de contact privind Libia a decis să acorde ajutor financiar insurecţiei împotriva liderului libian Muammar Gaddafi, aflat de 42 de ani la conducerea ţării, şi totodată a insistat asupra “necesităţii renunţării la putere de către (colonelul) Gaddafi”, în vederea unei reglementări paşnice a crizei libiene.

Grupul de contact pentru Libia este format din reprezentanţi a peste 40 de guverne şi organizaţii internaţionale.

La rândul său, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene /UE/ pentru politica externă, Catherine Ashton, a subliniat joi, în finalul unei reuniuni internaţionale a Ligii Arabe asupra conflictului libian desfăşurate la Cairo, că UE doreşte plecarea ‘imediată’ a colonelului Muammar Gaddafi.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.