Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO iniţiază dezbaterea pe tema reducerii KFOR

Potrivit purtătorului de cuvânt al NATO, James Appathurai, în cadrul reuniuni ministeriale a NATO la Bruxelles din iunie 2009, NATO ar putea lua în calcul o reducere a forţelor sale din Kosovo.

Appathurai a declarat că “este posibil să discutăm despre o modificare a structurii KFOR, iar una dintre opţiuni o reprezintă reducerea sa”.

În context, el a admis că “un anumit număr de ţări, dar nu toate, apreciază că am putea lua în calcul o reducere” a efectivelor KFOR, actualmente de 16.000 de soldaţi, la puţin peste un an de la independenţa anunţată de provincia sârbă cu populaţie majoritar albaneză la 17 februarie 2008.

James Appathurai a răspuns astfel unor informaţii publicate în aceeaşi zi de cotidianul sârb Politika, care a citat un oficial neprecizat din cadrul NATO, potrivit căruia KFOR ar urma să fie redusă în Kosovo la o “prezenţă simbolică” începând din iunie, cedând locul misiunii EULEX a Uniunii Europene şi forţelor locale de securitate.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “NATO iniţiază dezbaterea pe tema reducerii KFOR”

  1. DE CE BAL says:

    Visul german – de a diviza in piese cat mai mici puternica Iugoslavie a lui Tito – se consolideaza. Kosovo are nevoie de investitii si mai putin de soldati euroatlantici (sic!). De unde vin oamenii de afaceri straini e clar, nu-i asa?

  2. DE CE BAL says:

    Ati citit bine. Cel mai puternic contingent este cel german: 2374 de militari. Oare de ce?