Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO îşi retrage personalul care lucrează în instituţiile afgane

Ca urmare a atacul în care şi-au pierdut viaţa doi ofiţeri americani în cladirea ministerului afgan de Interne, comandantul ISAF, generalul John Allen, a luat decizia de a retrage tot personalul ISAF care lucrează în ministerele din Kabulu şi din jurul acestuia.

“Din motive clare de protecţie a forţelor, am luat şi măsuri imediate pentru a retrage tot personalul ISAF care lucrează în ministerele din şi din jurul Kabulului. Vom urmări toate pistele pentru a găsi persoana responsabilă. Autorul acestui atac este un laş ale cărui acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a declarat şeful trupelor NATO din Afganistan, generalul John Allen.

Doi ofiţeri NATO au fost ucişi în sediul Ministerului afgan de Interne de la Kabul, au declarat oficiali din coaliţie. Potrivit Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), cei doi militari au fost împuşcaţi.

Oficiali din serviciile afgane de securitate au precizat că este vorba despre un colonel şi un maior americani.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc după o ceartă.

Ministerul a fost închis, au anunţat autorităţile.

“O persoană a deschis focul sâmbătă 25 februarie, la Kabul, asupra unor membri ai Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate”, a anunţat ISAF într-un comunicat.

Potrivit unor informaţii anterioare, cei doi au fost împuşcaţi în centrul de comandă şi control al ministerului.

Incidentul intervine în condiţiile în care Afganistanul este de cinci zile scena unor proteste violente faţă de incendierea Coranului de către soldaţi americani. O parte a unei baze ONU din oraşul afgan Kunduz a fost incendiată, iar potrivit medicilor locali, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în ciocniri. Trei persoane au murit şi în provincia Logar, din sudul ţării.

Mii de afgani furioşi au ieşit vineri pe străzi, în a patra şi cea mai sângeroasă zi de proteste. 12 persoane şi-au pierdut viaţa vineri în întreaga ţară, în timp ce mulţimea a atacat baze şi misiuni diplomatice americane.

sursa: The Epoch Times

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.