Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO îşi va continua operaţiunile militare din Libia

Anders Fogh Rasmussen

Prezent la Londra, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat că NATO îşi va continua operaţiunile militare din Libia cât timp se menţine ameninţarea la adresa populaţiei civile.

Totuşi, acesta a specificat că NATO nu urmează să joace un rol major în ţara africană în perioada post-conflict.
Potrivit lui Rasmussen Alianţa atlantică va lua în discuţie săptămâna aceasta necesitatea unei prelungiri a operaţiunii din Libia, în condiţiile în care mandatul ONU expiră la 27 septembrie.

El a precizat, de asemenea, că nu are cunoştinţă despre locul unde se află în acest moment colonelul Gaddafi şi a notat că “posibila sa capturare” nu constituie un factor de care se ţine cont în deciderea operaţiunilor viitoare.

Forţe loiale lui Muammar Gaddafi continuă lupta împotriva susţinătorilor înarmaţi ai Consiliului Naţional de Tranziţie al opoziţiei din Libia.

NATO acţionează în Libia în baza rezoluţiei 1973 a Consiliul de Securitate al ONU, care impune o zonă de excludere aeriană, un embargou asupra armelor şi permite protejarea civililor.

Anders Fogh Rasmussen a menţionat, în cadrul unei conferinţe organizate la Londra, că în Libia au mai rămas în prezent “insule” de rezistenţă.

sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “NATO îşi va continua operaţiunile militare din Libia”

  1. Altfel says:

    Oare la care amenintare se refera Raspanghel asta? Din partea cui? Si pe cine o introduce el in categoria “populatie civila”?