Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO nu se pregăteşte şi nu intenţionează să intervină în Siria

Şeful Comitetului militar al NATO, generalul (danez) Knud Bartels, a declarat că NATO nu se pregăteşte să intervină în Siria printr-o acţiune similară celei angajate în 2011 în Libia.

Declaraţia a avut scopul de a contrazice o oficialitate militară rusă care declarase anterior că NATO se pregăteşte să intervină militar în Siria.

Recent, secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patruşev a afirmat că deţine ‘informaţii potrivit cărora NATO şi statele arabe din Golf pregătesc un scenariu similar celui din Libia’, respectiv o ‘intervenţie militară directă’ în Siria.

“În prezent, nu există niciun plan, nicio directivă privind o eventuală operaţiune a NATO în Siria”, a declarat generalul Bartels într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor apărării din cele 28 de state membre.

În ultimele luni, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen şi ţările membre au afirmat constant că organizaţia nu intenţionează să lanseze vreo operaţiune militară în Siria, subliniind că situaţia din această ţară este “foarte diferită” de cea cu care se confrunta Libia înaintea intervenţiei aeriene a alianţei, în primăvara anului trecut.

Generalul Bartels a indicat că ţările membre ale “Dialogului mediteraneean” cu NATO “au exprimat preocupări legate de revoltele din regiune, fie în Magreb, fie în Orientul Mijlociu”, insistând că nu s-a discutat despre vreo intervenţie militară străină în regiune.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.