Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO: probabilitatea ca Rusia să intervină militar în Ucraina este foarte ridicată

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost întrebat într-un interviu Reuters “ce şanse sunt ca Rusia să intervină militar în estul Ucrainei”.
Rasmussen a răspuns că “nu există indicii că Rusia şi-a retras trupele staţionate la frontierele Ucrainei” şi că “probabilitatea ca Rusia să intervină militar în estul Ucrainei este foarte ridicată”.

“Observăm că Rusia a adoptat un discurs în care pretextul pentru o operaţiune militară este reprezentat de o misiune umanitară;

observăm şi un dispozitiv militar care poate fi utilizat pentru astfel de operaţiuni militare în Ucraina”, a spus Rasmussen.

Potrivit lui Rasmussen, “orice misiune umanitară a Rusiei ar fi un pretext pentru salvarea insurgenţilor proruşi care luptă împotriva armatei ucrainene”.

Între timp, Kievul a anunţat că operaţiunile de recucerire a oraşului Doneţk, fieful insurgenţilor proruşi, se apropie de sfârşit.

Rusia a sugerat că ar putea declanşa o “operaţiune umanitară” pentru salvarea civililor din regiunile din Ucraina unde se înregistrează confruntări armate.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a anunţat săptămâna trecută că “Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari la frontiera cu Ucraina, faţă de 12.000, la jumătatea lunii iulie”, potrivit MEDIAFAX.

 

Sursa: Reuters, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “NATO: probabilitatea ca Rusia să intervină militar în Ucraina este foarte ridicată”

 1. nebunul satului says:

  Lasa ca ii oprim noi pe rusi cu ultimul Mig 21 operational ramas fabricat in 57.Si cand vin cele 6 ruginituri F-16 block 25 aruncate la gunoi[casate] de doua ori si reparate de 3 ,luate cu aproape 1 miliard de euro ii vom zdrobii pe rusi.Probabil ca se vor preda toti deoarece ii va durea burta de atata ras.

 2. Russia nu va ataca Ucraina din pacate, e vorba de istorie si…altele
  Ar trebui sa fie aliati…

 3. Iar despre Mig-ul 21 ramas operational… oare mai zboara ?
  Un Suhoi-27 se joaca cu F-16, la F-16 nici radiolocatorul nu o sa mai mearga…
  Se vinde ce e prost … la prosti.

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  scuze
  Am publicat gresit

  Stimata Redactie
  Am inteles din postarile pisoarului parizian ca nu sunteti securist
  ci cadru universitar. Daca memoria nu inseala la Cluj.
  Si eu am foast clujean ….Baritiu 27 colt cu minunatul parc.

  Rugaminte
  ma refer la curatenia finala….inainte de a posta un nou editoroal

  Cand lasati un atac la adresa persoanei si personalitatii mele acceptati si contra atacul
  meu nimicitor.
  Bronzatii nu trebuie iertati nici la soare nici la umbra.

  PS Va rog a nu bana sau cenzura pe pisatul de juvet.
  Pierderea unui client este grava.
  L-am pierdur pe Varan,,,,ajunge

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  SE ANUNTA SFARSITUL RUSOFILILOR !

  Putin nu poate pacifica Cecnia…a fost invinsa in Afganistan.
  Un razboi de guerila cu sprijinul meu si al occidentului.
  Va insemna sfarsitul lui Putin si a coloanei a cincea rusofila
  depe acest blog.

  Doamne ajuta sa atace Ucraina.
  Eu am fost deja atacat.

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  REPET
  BASESCU ARE SCAUNUL ELECTRIC !

  UZINELE DE ARMAMENR APARTIN STATULUI SI ORICE CONTRACT DE VANZARE DE ARME
  POARTA SEMNATURA PRESEDINTELUI.

  SE SPARGE BUBA
  VOICULESCU A FOST NOROCOS !

  Potrivit sursei, transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete şi muniţii au fost achiziţionate …….. tancuri şi arme de foc din România, ………
  Livrările au fost efectuate începând din 2013 de firme create special pentru aceste contracte. Contractele nu menţionau beneficiarii reali ai transporturilor, ci alte ţări şi companii ca destinaţie finală pentru livrări.

  Acuzații grave la adresa României și aliaților: Ar fi furnizat arme jihadiștilor care extermină creștinii din Irak și Siria

 7. RoBorta Japonezului says:

  Chemati duba-duba, ca a-nnebunit nebunul !

 8. Pretextul 3 WWM va fi Ucraina?
  Managerii şi aritizanii extincţiei speciei umane, prin extinderea unui conflict militar local ce se petrece acum în Ucraina, ce va motiva o intervenţie multinaţională -se pare- de pedepsire a Rusiei, au terminat analiza tehnico financiară a acestui ultim razboi mondial ce se va termina doar după ce căteva mii de lovituri nucleare de mare calibru nu vor lovi aproape toate comunităţile locuite de om.
  Principial se va pleca de la predicţiile făcute de unii mentori ai unor societăţi secrete oculte, mai puţin cunoscute marelui public, care vor să elimine specia umana până la finele anului 2020, în mod organizat şi planificat. Excepţie vor face cele căteva sute de mii de persoane, care vor sta în adăposturile antiatomice timp de aproape 10 ani, adică până în 2030, când radiaţiile nucleare vor atinge un nivel suportabil.
  Nici o organizaţie pacifistă nu va putea opri acest plan diabolic, deoarece metodele de aplicare a planului de extincţie a regnului viu planetar (ce-i drept parţial) sunt verificate. Un mare stat ce se consideră “number one” şi-a pregătit din timp principalele canale de comunicare cu cetăţenii, că există o axă a răului Teheran-Moscova-Phenian, ce trebuie nimicită. Mai întâi se va obţine o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU, o Rezoluţie a Consiliului Europei şi a Decizie a NATO, de formare a unei coaliţii internaţionale din care vor face parte peste 70 de state din cele mai puternice, ce va interveni în forţă din aer, pe apă, pe sol şi în subsol, pentru ocuparea teritoriului celor trei state, iar în ultima fază se vor folosi masiv lovituri nucleare de mare calibru, ce se vor administra din centru spre exterior. Unii specialişti în armele de nimicire militari, au calculat că cele 3.000 de ogive nucleare ce vor fi detonate în câteva zile, vor produce o iarnă nucleară pentru aproape un deceniu, cand orice urmă a civilizaţie moderne se va şterge. Problema este că odată cu nimicirea pseciei umane, vor dispărea şi peste 98% din celelalte fiinţe ale regnului animal şi vegetal, totul va fi un deşert îngheţat. Există însă în câteva laboratoare genetice puse la păstrere materiale biologice reproductive pentru câteva sute de specii animale şi vegetale, ce vor fi tezite la viaţă, în zonele unde vor fi decontaminate terenul, apa şi aerul de către roboţii comandaţi din centrele subterane. O parte din planetă va putea fi locuită fără riscuri peste aproape 300 de ani, când mare parte din urmările acestui holocast nuclear vor dispărea.Nimeni nu a făcut un calcul care vor fi pierderile umane sau materiale, însă acest lucru va deveni neinteresant atâta timp cât un grup de persoane iniţiate va reuşi să devină stăpânii planetei, adică a unor bogaţii imense. Este regretabil că forţele pacifiste şi ale păcii şi concordiei planetare vor fi anihilate de forţele răului, care vor să se îmbogăţească fără o justă cauză pe seama extincţiei parţiale a regnului viu, ce vieţuieşte pe glob de circa 500 de milioane de ani. Este o obligaţie a fiecărui persoane de maximă importanţă, de a combate imediat şi prin cele mai eficiente căi orice intenţie ca omenirea să fie atarsă în capcana unei ultime conflagraţii, iar persoanele responsabile să fie cu celeriate trase la răspundere, altfel lăsând lucrurile aşa cum sunt acum, se va intra pe un traseu ireversibil.Lumea civilizată doreşte pace eternă pe planeta noastră nu diseminarea germenilor unui război ce va culmina cu extincţia vieţi pe planeta noastră. Pax terrarum nostrum!