Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO – Reuniune pregătitoare a Summitului de la Chicago din luna mai

Secretarul general al NATO, Ander Fogh Rasmussen foto natoint

Miniştrii Apărării şi cei de Externe din statele membre ale NATO s-au adunat la sediul Alianţei de la Bruxelles, pe 18 aprilie 2012, pentru o reuniune pregătitoare a Summitului de la Chicago. Reuniunea se desfăşoară pe parcursul a două zile.
În cadrul Summit-ului de la Chicago,din 20-21 mai,  se vor lua decizii importante cu privire la viitorul misiunilor conduse de NATO în Afganistan, şi decizii referitoare la capabilităţile şi nevoile misiunilor NATO din viitor.

“Suntem doar cu o lună înainte de summit-ul nostru de la Chicago. Deci, aceasta este momentul să vă asiguraţi că pregătirile noastre sunt în faza finală, a declarat Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, la începutul reuniunii ministeriale.

Miniştrii Apărării discută despre identificarea celei mai bune modalităţi de asigurare a forţelor Alianţei cu capacităţile de care are nevoie, chiar şi în vremuri de austeritate financiară.

Summit-ul de la Chicago urmează să adopte un pachet de măsuri bazate pe conceptul de Smart Defence, prin care statele-membre  să se concentreze pe cooperare multinaţională în achiziţionarea de echipament modern.În cadrul Summit-ului se va avansa  Iniţiativa forţelor conectate (Connected Forces Initiative), care sunt un set de politici ce vor urmări ca forţele Alianţei să fie capabile să opereze împreună într-un context nou de formare, instruire şi utitilizînd echipamente compatibile.

“Ne vom asigura că Alianţa noastră dispune de forţe militare moderne, dislocabile şi conectate de care avem nevoie pentru următorul deceniu şi după”, a declarat Secretarul general.

Împreună, miniştrii Apărării şi de Externe vor discuta despre misiunea condusă de NATO în Afganistan, ISAF.
Pe 19 aprilie, miniştrii de Externe ai celor 22 de ţări non-NATO, care contribuie la ISAF, se vor alatura reuniunii pentru a discuta cum se va face transferul de responsabilitate deplină către forţele de securitate afgană şi cum se va oferi sprijin în continuare afganilor după finalizarea acestui transfer.

Sura: comunicat de presă NATO

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “NATO – Reuniune pregătitoare a Summitului de la Chicago din luna mai”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata redactie
  Sper sa aveti curaj si onoare publicand acest mesaj.
  Va multumesc anticipat.

  MILITARII LA ORA ADEVARULUI !

  @ Stiu ca risc spunand adevarul
  Cineva spunea UN POPOR FARA ISTORIE ESTE O TURMA .
  De prea mult timp se arunca cu gunoi pe uniforma ostasilor romani si nimeni nu misca in front. Aceasta tacere a umilintei este o forma grava
  a tradarii.
  Am publicat nu de mult :

  Stimati militari
  Semnati scrisoarea deschisa Regelui Mihai care are datoria morala de a salva
  demnitatea armatei si memoria celor ucisi in timpul celui de al doilea razboi mondial.
  Robert Horvath Deva cineast New York
  “ Ostasii românii, criminali sau eroi?”

  Scrisoare Deschisa
  MAJESTĂŢII SALE REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI
  http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/intrebare-cruciala-pentru-regele-mihai.html

  Trimiteti semnaturile la
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG

  Spre dezamamirea nimeni nimeni nu a semnat pana acum……..
  Presiunea a zeci de militari in uniforma sau in retragere poate schimba istoria minciunii si a reda demnitatea tuturor. Copii romanilor puteau sa se intoarca de la scoala cu fruntea sus afland ca bunicii lor au fost eroi si nu criminali !
  Treziti-va domnilor militari.
  Daca nu vreti sa faceti nimic pentru voi faceti macar ceva pentru copiii vostrii !