Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO se bazează, în continuare, pe rezerviştii săi

Rezerviştii US Navy din cadrul  NATO sprijină în continuare activitatea organizaţiei, fiind prezenţi la numeroase conferinţe şi exerciţii găzduite de Comandament, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul organizaţiei.

Prin nivelul ridicat de expertiză şi cunoştinţele pe care le posedă, aceştia contribuie la elaborarea şi implementarea noilor strategii ale NATO.

Organizaţia se află într-un proces de tranziţie, dorindu-se implementarea noului concept strategic, NATO Responce Force (NRF).

Această schimbare de doctrină este necesară pentru a putea răspunde noilor provocări, vulnerabilităţi, riscuri şi ameninţări care se manifestă în mediul internaţional actual, şi care sunt preponderent asimetrice.

În acest context, sprijinul pe care reverviştii îl acordă organizaţiei este semnificativ şi în creştere, participând la procesul de îmbunătăţire a capabilităţilor militare şi promovarea interoperabilităţii forţelor.

Doar în 2013, cadrele militare în reverză au fost prezente la un număr de şapte conferinţe desfăşurate la nivel înalt. Este vorba despre ofiţeri ai forţelor terestre, forţelor maritime şi forţelor aeriene, ofiţeri de informaţii şi  specialişti pe diferite domenii.

Aşadar, NATO a recurs la o soluţie ingenioasă, astfel că într-o perioadă de constrângeri bugetare, organizaţia îşi poate raţionaliza cheltuielile, calitatea deciziilor nefiind afectată.

 

Surse:www.act.nato

 

Sergiu-Constantin Dur, InfoMondo Militar

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “NATO se bazează, în continuare, pe rezerviştii săi”

 1. indisciplinatu says:

  Daca participarea unor rezervisti la un numar de 7 conferinte conduce la economii la bugetul NATO inseamna ca alianta asta e saraca rau de tot :))
  Lasand gluma la o parte, eu unul, n-am inteles nea’ Durule, modul concret de participare a rezervistilor USA NAVY din n.a.t.o (!!??) la implementarea noilor strategii ale aliantei prin participarea la niste simpozioane…poate ne explicati mai pe larg.

 2. Marlon Juvet says:

  @Autorul & @Indisciplinatu – la ăia, conceptul de rezervist are cu totul şi cu totul alte conotaţii decât la noi….
  Autorul, nu faceţi nici o referire la Comandamentul Aliat Pentru Transformare (asta ar cam fi titulatura sub care e cunoscut în România, şi nu de ieri) sub egida căruia s-a desfăşurat seria de activităţi. Şi, reiau, rezerviştii lor chiar au cu totul alte valenţe……..

 3. Balcifer says:

  Sunteti rai ! Nea Duru a vrut si el sa faca o…..comparatie ,asociere ! Sariti voi si NU si NU !
  Aveti dreptate……dar de ce nu-l lasati si pe Duru ..sa se simta bine!!!??

 4. dodo says:

  ar veni si ai nostril la conferinte ,nu e vorba ,dar doar daca se anunta si masa (sau macar chiolhan ) la sfarsit.si fara carnete de note ,referate,analize sau alte prostii din astea,care strica pofta de mancare…

 5. LM Breaza says:

  … si daca nu ar umbla toti tamplarii (ajunsi ministri) la pensiile rezervistilor! Macar Gheorghiu Dej avea o calificare, astia de azi au doar “sprijin politic” !!

 6. Summit-ul de la Chicago urmează să adopte un pachet de măsuri bazate pe conceptul de Smart Defence, prin care statele-membre să se concentreze pe cooperare multinaţională în achiziţionarea de echipament modern.În cadrul Summit-ului se va avansa Iniţiativa forţelor conectate (Connected Forces Initiative), care sunt un set de politici ce vor urmări ca forţele Alianţei să fie capabile să opereze împreună într-un context nou de formare, instruire şi utitilizînd echipamente compatibile.