Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO şi Ucraina

Meetings of the Ministers of Foreign Affairs at NATO Headquarters in Brussels - Press Conference NATO Secretary General following the NATO-Georgia CouncilSecretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, aflat la Atena la o reuniune informală a miniştrilor Apărării din statele membre-UE a condamnat într-o conferinţă de presă “baia de sânge” din Ucraina şi a făcut apel la armata ucraineană să evite implicarea în criza politică din ţară.
“Guvernul ucrainean are responsabilitatea de a face tot posibilul pentru ca armata să nu fie implicată în această criză politică. Dacă armată nu va rămâne neutră, consecinţele – în ceea ce priveşte relaţia noastră cu oficialităţile ucrainiene – vor avea de suferit”, a reafirmat Rasmussen, la încheierea unei întrevederi cu premierul grec Antonis Samaras, a cărui ţară asigură preşedinţia UE.

Rasmussen a îndemnat puterea şi opoziţia “să pună capăt violenţelor” şi a subliniat că “dialogul este singura cale pentru găsirea unei soluţii”.

“Salut toate eforturile comunităţii internaţionale făcute în sensul găsirii unei soluţii democratice şi paşnice”, a afirmat în încheiere Rasmussen.

Sursa: comunicat nato.int

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “NATO şi Ucraina”

 1. Robert Horvath Sua says:

  Armata ucrainiana trebuie sa se implice …..si sa treaca de partea revolutiei.
  Se pare ca a si inceput…….

 2. szilard says:

  Totul porneste de la : Ucraina e un popor rus(cu Mig-uri si Suhoiuri moderne+rachete atomice si flota navala impreuna cu rusii!!!), deci inamic, nu cred ca Ucraina o sa aiba mila din partea Occidentului, doar daca ar vorbi limba engleza… cum a vorbit si fata ucrainiana-sexy- cerind ajutor).

 3. Robert Horvath Sua says:

  Limba ucrainiana este diferita de cea rusa.
  Poporul ucrainian a fost infometat de Stalin.
  Cateva milioane de victime.
  Nu iubeste nici tragatorii FSB si nici pe comandantul lor pe nume
  Putin.

 4. Robert Horvath Sua says:

  Europa are nevoie de gazele rusesti.
  De aici pornesta lasitatea occidentului……..