Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO solicită Rusiei să asigure parte din pregătirea armatei afgane

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a cerut Rusiei să asigure asistenţă în antrenarea şi echiparea armatei afgane.

“Rusia ar putea oferi echipament pentru forţele afgane de securitate. Rusia ar putea asigura pregătirea. Am putea explora cum putem lărgi angajamentul Rusiei,” declara Rasmussen .

La prima sa conferinţă de presă ca şef al NATO, Rasmussen, care a preluat funcţia pe 3 august, a declarat că speră la un adevărat parteneriat strategic cu Rusia şi a cerut cooperarea activă practică cu Moscova legat de Afganistan, terorismul internaţional, piraterie şi nonproliferarea armelor de distrugere în masă.

Moscova şi Washington au semnat un acord de tranzit militar spre Afganistan pe teritoriul rus, pe 6 iulie în timpul vizitei lui Barack Obama în Rusia.

Rusia are deja acorduri bilaterale de tranzit cu Germania, Franţa şi Spania şi a semnat cu NATO un acord în 2008 pentru livrările de echipament non-letal către Afganistan pe căile ferate ruse.

sursa: RIA Novosti

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “NATO solicită Rusiei să asigure parte din pregătirea armatei afgane”

  1. schwartzkopff says:

    Rasmussen are dreptate. Rusii ar fi timpul sa-si reconsidere politica mentinerii de trupe “de mentinere a pacii” prin transnistria si aiurea si sa puna osul la treaba in Afganistan. Asta daca nu-l apuca dorul de dezarmare pe proaspatul nobel-izat pentru pace B Obama, marele peacemaker.