Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO sprijină Turcia – afirmă Secretarul general al Alianţei

Official portrait of NATO Secretary General Jens  StoltenbergSecretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat – referitor la doborârea unui aparat militar rus de către forţele turce, în zona graniţei cu Siria – că “evaluările oferite de statele NATO sunt conforme cu informaţiile primite din partea Turciei”.
“Noi suntem solidari cu Turcia şi sprijinim integritatea teritorială a aliatului nostru din cadrul NATO”, a subliniat Jens Stoltenberg la finalul unei reuniuni extraordinare a Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori.

El a lansat un apel “la calm şi la reţinere” pentru detensionarea situaţiei ivite după doborârea unui avion militar rus care, potrivit Ankarei, violase spaţiul aerian al Turciei.

El a subliniat că inamicul comun (al NATO şi al Rusiei, n.r.) este gruparea jihadistă Statul Islamic, iar Moscova trebuie să se ghideze după acest principiu.

Stoltenberg a mai menţionat că majoritatea atacurilor efectuate până acum de forţele ruse în Siria au avut loc în “zone unde gruparea Statul Islamic nu este prezentă”.

Aviaţia turcă a doborât în dimineaţa zilei de 24 noiembrie un bombardier rusescm Suhoi Su-24, care participa la operaţiunile aeriene lansate de Rusia în sprijinul trupelor regimului de la Damasc, la nord de Latakia, în nord-vestul extrem al Siriei, în apropiere de frontiera turcă. Autorităţile de la Ankara susţin că avionul rusesc a intrat în spaţiul aerian al Turciei şi că au fost emise mai multe avertismente, în timp ce Moscova dezminte categoric această variantă.

Sursa: Reuters, AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “NATO sprijină Turcia – afirmă Secretarul general al Alianţei”

  1. indisciplinatu says:

    Daca Putin tuseste putintel,…NATO ia imediat gripa,…despre ce discutam!!??