Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO va acţiona în Libia atâta timp cât este necesar

Într-un interviu acordat postului CNN, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat că pentru liderul libian Muamar Gaddafi “jocul s-a terminat”şi a asigurat că trupele aliaţilor vor acţiona în Libia atâta timp cât va fi necesar.

Rasmussen şi-a exprimat încrederea că se va ajunge la o soluţie politică care să redea puterea poporului libian. El a asigurat totodată că bombardamentele NATO vor continua pentru a face respectate rezoluţia ONU care cere încetarea tuturor atacurilor asupra civililor şi încetarea imediată a focului.

“Vom rămâne atâta timp cât va fi necesar pentru a-i proteja pe civili împotriva atacurilor”, a declarat Rasmussen.

Pentru ca misiunea să fie îndeplinită trebuie să îndeplinim trei obiective: stoparea atacurilor lui Gaddafi asupra civililor, acces liber la ajutorul umanitar şi retragerea trupelor regimului, a conchis şeful NATO.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.