Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

NATO va consolida sprijinul pentru forţele afgane în lupta cu talibanii

Official portrait of NATO Secretary General Jens  StoltenbergJens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, a declarat în urmă cu o zi, la Kabul, că “Alianţa va consolida sprijinul pentru forţele afgane aflate în dificultate în confruntarea cu talibanii”.
Acest lucru se face însă fără o implicare directă în luptă sau o extindere a prezenţei NATO, relatează AFP, citată de AGERPRES.
NATO şi-a încheiat operaţiunile militare pe teritoriul afgan în decembrie 2014, lăsând forţele afgane singure în faţa insurgenţilor talibani.

Deşi NATO nu va interveni în confruntările militare, Alianţa va oferi un ajutor sporit în materie de intelligence şi evacuare medicală, în special în provinciile Helmand şi Kunduz unde talibanii sunt foarte activi, a spus Stoltenberg.

“Am decis să avem o abordare mai flexibilă şi ţintită, cu mijloacele pe care le avem deja în Afganistan”, a declarat Jens Stoltenberg, la sfârşitul unei vizite de două zile la Kabul.

În cadrul Alianţei, există păreri ce vizează o revenire pe teren pentru a ajuta forţele afgane, care întâmpină dificultăţi în lupta împotriva insurgenţilor şi în condiţiile în care eforturile de relansare a negocierilor de pace rămân fără succes.

John Campbell, care a fost comandantul forţelor americane şi NATO în Afganistan până în luna martie, a recomandat Casei Albe reluarea loviturilor aeriene împotriva talibanilor, potrivit Washington Post, care citează importanţi oficiali ai Pentagonului.

AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.