Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nave de luptă ruseşti participă la exerciţii navale în largul coastelor siriene

portavionul rusesc Amiral Kuznetsov

Nave din compunerea Flotei Nordului şi Flotei baltice vor participa începând cu 7 ianuarie la o serie de exerciţii navale având ca zonă de desfăşurare portul sirian Tartus şi Mediterana Orientală.

Dintre navele care vor fi dislocate în regiune se remarcă: antisubmarinului Flotei de Nord “Amiral Ciabanenko”, nava de gardă din flota baltică “Iaroslavl Mudrîi”.

Este foarte posibil ca la exerciţii să participe şi singurul portavion rusesc “Amiral Kuzneţov” care se află din decembrie în marş spre regiune. Potrivit ziarului Izvestia, “Amiral Kuzneţov”, ar urma să-şi arunce ancora în primăvara anului 2012 în largul portului Tartus. La Tartus este o bază navală rusă, creată în epoca sovietică, care este destinată în esenţă operaţiunilor de mentenanţă şi de aprovizionare a navelor.

Portavionul “Amiral Kuzneţov”, la bordul căruia se află aproximativ zece avioane de luptă, nu va putea să intre în portul Tartus din cauza dimensiunilor sale şi, în consecinţă, va rămâne în larg.

Statul major al Flotei militare ruse a precizat că navele ruseşti vor rămâne în Siria câteva săptămâni.

Purtătorul de cuvânt al acestei Flotei Nordului, căpitanul Vadim Serga, a precizat că proiectul de a trimite nave în Siria nu este legat de confruntările între forţele regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad şi opoziţie.

sursa: Itar Tass

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Nave de luptă ruseşti participă la exerciţii navale în largul coastelor siriene”

  1. descultul says:

    Sa mori tu!

  2. descultul says:

    Cv. iaroslav mudrai si rugina de amiral kuznetsov spaima gruparii navale a portavionului USS George HW Bush aircraft carrier.

  3. Blatula says:

    Un portavion cu 10 avioane….mda….. o piesa rara…..