Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Negocierile militare dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord au eşuat

După doi ani de tăcere, primele negocieri militare care au avut loc între Coreea de Sud şi Coreea de Nord s-au încheiat fără progrese.

Potrivit ministerului sud-coreean al apărării, discuţiile s-au încheiat după doar două ore, când Seulul a cerut Phenianului să prezinte scuze pentru scufundarea în martie a vasului Cheonan şi uciderea a 46 de membri ai echipajului şi să ia măsuri împotriva celor vinovaţi.

Nordul comunist respinge însă acuzaţiile.

Ministerul de externe nord-coreean insistă de asemenea că armele nucleare pe care le deţine sunt pentru apărare.

Tensiunile s-au intensificat în peninsula coreeană, după ce, în urma incidentului cu vasul Cheonan, Coreea de Sud a organizat alături de SUA mai multe exerciţii militare în Marea Galbenă. Phenianul a ameninţat în mai multe rânduri cu represalii militare.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.