Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nelămuririle domnului Oprea

Printr-o conferinţă de presă tip monolog (ce a durat 23 de minute) susţinută  luni, 13 septembrie, cel care încadrează funcţia de ministru al Apărării a dorit  să spulbere neliniştile pensionarilor militari vis-a-vis de procesul de recalculare a pensiilor “foste militare”.

Anunţurile triumfaliste ale ministrului care arătau creşteri nesperate de pensii nu au făcut decât să crească uimirea
celor care încercau să priceapă mesajul personajului.

Ceea ce însă ministrul şi aghiotantul acestuia în procesul de desfiinţare şi recalculare a pensiilor militarilor, madama Lupu, nu au reuşit să transmită e tocmai sursa neliniştilor zecilor de mii de pensionari, foşti militari: anume solicitarea în nume propriu, a recalculării propriei pensii.

De ce trebuie pensionarul militar să facă rând la centrul militar pentru a cere recalcularea pensiei? Mai ales că toate datele sunt la minister!

Când domnul Oprea va răspunde tranşant la această întrebare va câştiga ( sau nu!) simpatia auditoriului direct interesat de problematica pensiilor. Până atunci, nu va face decât să perpetueze un proces de mistificare ţesut de
manipulatorii mai şcoliţi sau mai puţini şcoliţi din jurul dânsului.

Altfel nu va face decât să acuze inutil şi penibil pe cei care contestă procesul de desfiinţare şi recalculare al pensiilor militare atât de drag lui.

Dacă ar fi să credem declaraţia de presă a ministrului ar trebui să ne întrebăm pur şi simplu de ce trebuie desfiinţate
pensiile militare ca să fie majorate??!!!

Oricum plecarea intempestivă a ministrului din faţa presiei, după ce a întrerupt-o milităreşte pe doamna Lupu, fără
să răspundă măcar la o întrebare, conţine multe întrebări. Şi din păcate, şi multe răspunsuri…

RD

13 septembrie 2010

PS Sugestie pentru doamna Lupu: În noiembrie 2009 a fost folosită toată baza de date a structurii ce o conduce pentru ca unul dintre candidaţii la preşedinţie să transmită rapid şi oportun tuturor pensionarilor militari la adresele de domiciliu mesaje electorale. A mai fost folosită şi de bancile care au făcut oferte pentru primirea pensiei pe carduri bancare. Să fi dispărut baza de date şi nu ştie DFC cui trebuie să recalculeze pensia? Probabil în 24 de ore se emiteau TOATE solicitările de adeverinţe şi erau şi transmise la centrele militare fără a mai căra oameni în vărsta la cozile de la centrele militare. Dar trebuia să se vrea.

Sau ce se doreşte de fapt? Poate ne va răspunde cândva domnul Oprea! Până va răspunde va rămâne un nelămurit de “pretenţiile” foştilor pensionari militari

Şi ar mai fi o întrebare: La ce bun prezenţa şefilor categoriilor de forţe la conferinţa de presă? Ce treabă au ei cu desfiinţarea pensiilor militare? Sau au!? Ciudată asociere de imagini. Arată a manipulare!

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

38 Responses to “Nelămuririle domnului Oprea”

 1. Maxim says:

  Poate doriti sa revedeti (sau nu a-ti vazut) show-ul domnului Oprea si madamei general Lupu, aici gasiti filmuletul. Personal l-am vizionat de doua ori, concluzia este o chemare tip electorala : Cu totii la Centrele Militare sa depunem anexa 1a. Intrebarea de 100 de puncte. De ce acest efort de imagine, aceasta “conferinta de presa”monologata, sau dialogata ca s-a intretinut cu madam Lupu? Se pare ca au nevoie de acele hartii semnate de pensionari, de aici si amenintarile voalate pentru cei care nu le depun. Vor suferi o amputare a pensiilor la recalculare si nu vor “beneficia” de “majorarile” de pensii anuntate la recalculare.
  Iata linkul http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_15_pe_2010.php
  Dupa cum se vede este creatie a studioului TV al armatei si distribuit apoi presei.

 2. Ionel says:

  De fapt oprea a vrut doar sa ne ameninte, dovada c a cam ajun la disperare din cauza ca nu vrem sa depunem cererile de recalculare. Daca ati observat, si formularea din cerea tip este smechereasca – nu se face vorbire de recalculare, ci de aplicarea Legii 119/2010; iata amenintarea, care pe foarte mult i-a determinat sa depuna cererile: “Vreau să le explic pensionarilor militari că evitarea depunerii unei solicitări de recalculare îi dezavantajează. Pentru că pensia oricum se va recalcula, iar în absenţa adeverinţelor, recalcularea se va face doar în funcţie de salariul mediu brut pe economie”

 3. Ionel says:

  Cred ca inteleg de unde vine disperarea lui oprea; se pare ca salariile medii la care face referire sunt mai mari decat cele avute real de marea masa a pensionarilor militari-subofiterii.De aici rezulta ca, in cazul acestora, pensiile recalculate in varianta in care nu depun cereri, vor fi mai mari dacat cele (prognozate) care ar rezulta din recalcularea pe baza veniturilor reale.Si asta nu covine guvernului portocaliu.

 4. Lt.col.(rz) Manole Constantin, Covasneanul says:

  Oprea asta nu transmite nicio unda de incredere! Cand vorbeste, pare a mesteca niste aschii de fag, arunca in disperare sintagma “interesul national” si in toate situatiile limita argumenteaza prin “cuvantul’ lui; idiotul are pretentia sa luam zicerile lui ca pe citate din Sfanta Scriptura!

 5. marian says:

  DE ce nu au dat cel putin un exemplu si penrtu pensionarii beneficiari de pensii anticipate sau anticipate partial? Raspunsul este simplu,aceste pensii scad si in conditiile actualei recalculari si se vor diminua drastic prin aplicarea legii unitare a pensiilor.
  De asta s-a ferit ministrul si generaleasa sa raspunda la intrebari preferind monologul.
  In concluzie atita timp cit la minister exista fisa cu locurile de munca sa indrasneasca sa calculeze pensia pe baza salariului mediu brut pe economie.
  Vor avea de suportat consecintele unor procese in justitie.
  Cu aplicarea la calcul a salariului mediu brut sar putea sa se pacaleasca in cazul unor subofiteri cu pensii anticipate sau anticipate partial.

 6. Lt.col.(rz) Manole Constantin, Covasneanul says:

  Cat de idiot poate fi Oprea atunci cand isi sustine teza privind cresterea pensiilor prin modificarea elementelor care intra la calculul “asa zisei contributii”? Adica, vezi Doamne, ba apevistilor nu fiti tristi, prin gratia divina de ministru, eu Oprea, chezas al interesului national, dau un ordin de ministru care va duce la cresterea pensiilor, atentie – mai putin coloneii si generalii! Sa concluzionam: pensiile au la baza veniturile si “asa zisele contributii”, evident mai mari la salarii mai mari, pensiile celor cu salarii mici cresc, ale coloneilor si generalilor scad! Ce chestie si cu invers proportionalul asta! Nada pentru prosti!
  PS. Boc ce zice?

 7. fratioru says:

  Domnilor , eu nu am vazut atata umilinta la un ofiter roman, ca la aceasta generaleasa, nici pe vremea lui Nea Nicu. Este injositor.

 8. lucius says:

  Domnilor,
  Haideti sa vedem adevarul gol-golut, sa dam deoparte tot ce nu intereseaza:
  – s-a emis o lege care a trecut si prin mana ministrului;
  – acesta nu a adaugat nici un cuvant care sa arate negru pe alb ca pensionarii pot sta linistiti (dar nici nu a taiat ceva);
  – ministrul cere pensionarilor sa aibe incredere totala in domnia sa;
  – sindicatele tac malc – oare mai exista ori s-au desfiintat?
  Prin urmare, ministrul are pretentia sa spuna ca … cuvintele lui sunt mai tari decat legea emisa de acest guvern. Ca de fapt el reprezinta legea si nu ceea ce s-a scris. Cere increderea oarba a pensionarilor, fara a li se spune la modul concret cum stam cu aceasta lege.
  Am ajuns sa traim intr-o tara in care se minte cu legea in … mana, sau altfel spus, se minte cu acte in regula. Si mai grav decat asta este faptul ca ai o sustinere (de fapt crezi ca ai) in lupta pentru drepturile tale, iar pe masura ce lucrurile evolueaza, sustinerea dispare … prin tacere … o caracteristica a acestui popor …. intr-un cuvant: LASITATE
  Dati-mi voie sa ma exprim in cel mai pur, suav si cristalin limbaj, pentru a intelege in primul rand cine trebuie: HAI SICTIR!

 9. marian says:

  @lucius

  PERVERSI INCURABILI. HAI SICTIR!

 10. micutzul says:

  ** Domnilor,
  Haideti sa vedem adevarul gol-golut, sa dam deoparte tot ce nu intereseaza:**

  1. Ruperea de L 164 inseamna ruperea de soldele activilor
  2. Salariul mediu brut pe economie poate fi jonglat cum vor smecherii, dar solda de grad sau cea de functie sunt clare totdeauna…
  3. Oricand poate fi o inflatie de …% si atunci pensiile se diminueaza drastic…
  4. Daca nici o prevedere legala nu specifica negru pe alb ca pensiile sub 3000 de lei nu bla, bla, bla…Atunci ce incredere sa am eu in ismene si in spalatoreasa de ismene ?

  HAI SICTIR.

 11. Henri says:

  Ministrul se face ca nu intelege un lucru : noi ne minunam de ce ne pune sa facem noi cereri de venituri si recalculare ! Pe aviatori, parlamentari etc ia pus sa-si faca cereri de recalculare ? Ei( ministerul) au toate documentele noastre , pe baza carora au emis si actualele decizii de pensionare.S-o recalculeze daca vor si sa ne trimita deciziile.Am inteles ca este neconstitutional micsorarea pensiilor !

 12. Gourkha says:

  Este foarte simpla problema cu cererile de recalculare, e legata clar de consecintele retroactivitatii: statul se fereste sa ne anuleze/modifice in dezavantaj/diminueze retroactiv si in mod unilateral drepturile deja acordate, de aceea incearca sa obtina coparticiparea noastra prin orice metoda si sa cerem noi recalcularea nu sa o faca statul in mod unilateral. Reprezentantii statului sunt totusi constienti de faptul ca anularea/diminuarea/modificarea in dezavantaj unilaterala si retroactiva de catre stat a unor drepturi deja castigate este un fenomen practicat doar in state dictatoriale si poate avea consecinte grave pe plan extern, inclusiv stergerea Romaniei de pe harta Uniunii Europene. In niciun stat al lumii civilizate nu se anuleaza/modifica in dezavantaj/diminueaza retroactiv drepturi deja castigate de cetateni, statele civilizate nu isi incalca contractele incheiate cu cetatenii, ci eventual emit legi noi pt. generatii noi, in niciun caz retroactiv.

  In plus mai este o problema cu aceasta retroactivitate: se creeaza un precedent periculos, se rupe continuitatea statului, in sensul ca oricand un viitor guvern, parlament sau presedinte poate sa emita legi prin care de exemplu anuleaza/diminueaza retroactiv dreptul de a profesa a actualului presedinte de la comandant de nava la hamal in port, pretexte se pot gasi oricand (nu mai corespund studiile cu noile norme, s-a trecut la scrierea cu ˝â˝) sau ale premierului actual de la profesor de istorie la cel de îngrijitor (studii partiale de istorie comunista, deci nule).

  Determinarea de a solicita noi recalcularea, presupune coparticiparea noastra la anularea/diminuarea/modificarea in dezavantaj si retroactiva a unor drepturi deja castigate, fiind acordul ambelor parti – nimeni nu mai poate contesta nimic si nici Romania nu poate fi acuzata de incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

  Prin urmare: nu solicitati recalcularea!

 13. Lt.col.(rz) Manole Constantin, Covasneanul says:

  Am vazut ca au inceput si unii generali sa critice manevrele trioului Oprea – Boc-Ba’secu! Remarcabila scrisoarea d-lui general Ciobanu Emil (rachetist de-al meu). Insa, dincolo de scrisori, cred ca sunt generali care pot contribui decisiv la caderea Turmentatului national, indeosebi cei care cunosc si au dovezi despre trecutul securist al acestuia, apropo de dovezile prezentate de Mugur Ciuvica. Ce spun fostii sefii ai Directiei Generale de Informatii a Apararii? Stim ca ati facut servicii statului roman, puteti face si un serviciu ARMATEI ROMANE?

 14. Jaguarul says:

  Este evident o “petarda”. Nu-mi dau inca seama ce “fenta” au putut sa gaseasca. Oricum si asa cum sunt aratate lucrurile nu se sufla o vorba de cei cu pensii anticipate sau partial anticipate. Poate au ajuns la concluzia ca aici este grosul si-i executa in liniste, dupa perdeaua de fum cu “principiile noii recalculari”.
  Am mai urmarit forumurile de discutii si am observat ca “activii” sunt tinuti bine in lesa. Niciun cuvant, nicio parere. Frumos, n-am ce zice; probabil ca se gandesc la faptul ca sunt prea departe de ziua pensionarii si ca s-or schimba lucrurile pana atunci. Si eu am crezut ca se vor schimba lucrurile acum 20 de ani…si am ratat startul la Canada cand mai puteam ceva mai mult decat sa spal vase si nici nu se mancasera lebedele de la Viena.
  De asemenea este ciudat ca dl. Blaga nu este prea vocal pe tema asta si-l lasa pe artelnic sa iasa in fata. Din nefericire sunt din ce in ce mai convins ca exista multi pensionari (si la MI si la MApN) care mai cred ca o sa iasa un iepuras din joben si cu un “hocus-pocus” o sa se renunte la aplicarea acestei legi.

 15. fratioru says:

  @ Gourkha
  Corect ceea ce spui.
  Oricand poate urma o lege care sa spuna ca impozitul pe cladiri creste de 1000 de ori si daca faci cedare, statul te lasa sa locuiesti in casa ta.
  Sau statul garanteaza venitul salarial daca faci cerere sa donezi statului lunar 40%.
  Sau ca sa locuiesti in tara asta, sa faci cerere sa donezi averea ,lor….

 16. altfel says:

  Lui Covasneanul,
  Mai tare decat scrisoarea gen.Ciobanu este scrisoarea gen. Margarit, fost sef al Directiei Informatii Militare, in care il acuza, printre altii, argumentat, pe fostul sef al D.FInanciare a MApN, gen. Nastase de necazul financiar ce s-a abatut asupra rezervistilor. O gasiti pe http://www.altfel.info la rubrica “Observator”, daca nu ati citit-o deja.

 17. gabriela says:

  se maresc pensiile militate si totodata pensiile de urmas?? care stie ceva sa raspunda la acest mesaj

 18. Lt.col.(rz) Manole Constantin, Covasneanul says:

  Dupa avalansa de stiri de pe PRO tv si Realitatea, m-am lamurit- Oprea nu are nelamuriri ci tupeu. Dobi…ul a aruncat nada maririi pensiilor prin recalculare iar fatucile repeta cu disperare despre aceasta binefacere, da ex. unui maistru militar ipotetic si cu saliva in coltul gurii concluzioneaza ca exista si o promisiune ca nicio pensie sub 3000 lei nu va scadea!
  Moromete: PE CE TE BAZEZI?
  Manipularea are efect, f. multi pensionari sunt convinsi ca nu vor pierde prin recalculare!

 19. sejc says:

  PENSIILE NOASTRE VOR SCADE CEL PUTIN LA JUMATATE.ale subofiterilor vor scade ceva mai putin daca nu cer recalcularea functie de soldele primite.SUBOFITERI nu faceti PROSTIA sa cereti recalcularea.da,eu colonel sau general voi pierde mai mult ca tine dar asta nu prezinta un avantaj pentru tine prietene.rog cei cu pregatire juridica sa iasa la rampa si sa ne sfatuiasca prieteneste ce sa facem.cucoana generaleasa este in pozitia ingrata de a nu-l contrazice pe oprea care minte cu nerusinare ca n-o fi proasta sa-si sacrifice functia si gradul pentru mine general,colonel,plutonier etc.sa auzim numai de bine.

 20. TITULESCU MIHAI says:

  Oare chiar ne crede tampiti? Oare atat de prosti aratam noi?
  Stiti care este adevarul? Sunt informatii cum ca rezervistii ies la suprafata incepand cu 25 octombrie. Cum in aceiasi perioada se anunta mari miscari sindicale…. evident ca morcovul intra in fundul actualei puteri adanc…. adanc… adanc…
  Oare acest maimutoi isi inchipuie ca il credem? Pai o scadere, fie ea cat de mica, este constitutionala de data aceasta?
  Mai mult, iar se alege praful de unii si de altii nu, fara nicio logica legislativa? Adica nu ne ajunge ca magistratii au pensia intacta si celelalte categorii, nu?
  Nu le ajunge ca prin aprobarea cumulului pensie salariu, s-a creat o mare discriminare ? Aceiasi situatie va fi si aici. La unii vor scade drastic pensiile iar la unii, nu. Si uite asa… se va alege praful.
  In timp ce scriu aceste randuri, ascult pe Oprea si Lupu. Imi vine sa vomit… imi vine sa sparg calculatorul… Atata nesimtire si minciuna nu credeam sa vad la oameni. Atata josnicie, pupincureala, samavolnicie si proslaveala, nu-mi imaginam ca poate sa aiba un militar sau fost militar

 21. Gourkha says:

  @sejc, ai dreptate cu apelul tau: la subofiteri este o problema. Realizez ca suntem in cea mai mare parte ofiteri, cei care postam. Chiar azi am fost cautat de un subofiter sa imi ceara sugestii. M-a surprins placut aceasta incredere. Am ramas derutat: da, la ofiteri e clar, am avut solde mai mari decat salariu mediu, deci a cere recalcularea ne-ar avantaja. Insa, din cate realizez, subofiterii au avut salarii sub salariul mediu, deci a cere recalcularea inseamna pensii mai mici pt. ei. Nu pot sa realizez exact, intrucat nu am statele. Oricum, subofiterul respectiv a decis ca si mine: nu cere niucio recalculare. Insa e un subiect de dezbatut.

 22. pensionar militar says:

  Cei cu pregatire juridica si economica de conducere ( sefi de directii, servicii, sectii, birouri.. ) sunt “trup si suflet’ alaturi de oprea! La fel toti din conducerea armatei, referindu-ma si la mari unitati! Nu am auzit pe careva sa rostesca un cuvant impotriva acestei legi nenorocite, sau sa-si dea demisia dintr-o functie de raspundere! De parca ei nu vor iesi la pensie!! Adevarul este ca frica este la fel de mare, sau poate chiar mai mare ca inaite de 1989!!!
  @seijc: De acord;am sesizat mai demult chestia aceasta, dar si faptul ca la intrarea in cadrele active un ofiter avea cam 1,1–1,3 sal.mediu, iar la iesire un ofiter normal fara functii de mare conducere in minister (general..) avea 2-2,8(cu grupa 2 munca): concluzia punctaj mediu in jur de 3 ( pt. cei care au vechime 25-35 ani)!!
  Acest punctaj si majorarea lui cu 10;15;20% va fi valabil 3-4 zile (28-31 dec.2010) pentru ca, asa cum merge treaba(cu oprea care sprijina pdl, udmr, minoritatie din parlament) legea sistemului unitar de pensii va fi votata si va intra in vigoare la 01.01.2011!!! Atunci abia se abroga L.164/2001 pensii militare de stat. Recalcularea(alta??) se va face in termen de 5 luni de la publicarea HG de aplicare….prin raportarea punctajului mediu anual rezultat (cam ca cel din legea 119/2010 numai ca la studii se ia in calcul doar 25% sa.mediu) la 20-30 ani cf.anexei 6 din proiect si nemajorarea cu 10;15;20 %, atnci va veni o alta diminuare.. si mai si…!!!!

 23. aur says:

  Inprimul rind vreau sa stiti ca noi militarii am semnat un contract cu Romania ,iar scaderea pensiilor sau trecerea lor la legea 119 este anticonstitutionala.Propun ca pe data de 25 octombrie sa ne adunam cu totii militari in rezerva sau activi si sa rezolvam aceasta actiune umilitoare.Noi am fost invatati sa luptam,nu sa inghitim jigniri din partea unor neaveniti care nici macar nu prea au avut de aface cu armata.

 24. ANONIMUS3 says:

  Se aude prin targ,pe aici,prin braila ca ANCMRR a dat in judecata guvernul si ca,pe 13 sept 10 a avut loc prima infatisare la curtea de apel bucuresti….nu are nimeni informatii despre aceasta ?!!!

 25. Pi says:

  Eu nu inteleg ce mai cauta ba.. aia in Armata Romana. Cum a ajuns asta general? Pe vremea lui Ceausescu n-am auzit de nici o femeie general. Mo…. , cand vorbea( abia putea pronunta cuvintele), mai avea un pic si scuipa proteza dentara. Au fost trecuti in rezerva ofiteri tineri si-a ramas baba… asta sa conduca Armata.

 26. armashul says:

  @ANONIMUS3
  CONSULTATI SITE-UL ANCMRR.
  V-am dat si adresa,dar ADMIN Infomondo mi-a cenzurat-o …

 27. Redactia says:

  Stimate Armashul,

  Redactia nu cenzureaza dar filtreaza postarea a tot felul de linkuri care in unele cazuri ajung la 10-20/comentariu si produc perturbatii.

  Mai cenzuram limbajul ca unii nu stiu cand sa se opreasca, dar cam atat.

  Oricum ramane valabil textul de mai sus prin care ne exprimam pozitia fata de continutul comentariilor ” Redactia nu-si sumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare.”

  Ca urmare ce se intampla in spatiul comentariilor este pur si simplu vointa si opinia cititorilor si cam atat.

  Toate cele bune si dezbatere civilizata placuta.

  Redactia

 28. NAKASONE says:

  Am onoarea !
  Postez ptr. prima data.Sunt ofiter (rez).Nu sunt inca pensionar.

  Ma minunez de lipsa de eficacitate de care dati(dam) dovada, in apararea oricaror drepturi castigate. Interesant, categoria noastra de militarii nu se mai poate organiza, nu mai poate fi eficienta,pragmatica. Ce se astepta ? Aparitia unui general cu 15 stele care sa ne zica ,,drepti , inainte marsi !” La noi, romanii, nu va veni un astfel de personaj.
  Frica ??!! De ce sa incep eu , sa vedem ce fac altii, eu mai stau, sa vedem , mai asteptam ,Costele nu te baga,lasa-i pe altii , zice sotia, etc.,etc.
  Extrem de realist comentariul lui ,,pensionar militar”din 14 sept.

  Mai mult decat din pensie, ce sa va mai ciuntesca ptr. a reactiona : un colt de casa , cutia de viteze, pomii de la tara , 1m de balcon, o lentila de la ochelari ?!
  Uitati-va la mandrii sefi de sindicat civili cum anual, se intorc in taberele lor cu porcu’ si pomana celui de-al 13 salar’.
  Ei pot , noi nu ! Dar cine ne reprezinta de fapt pe noi, CU ADEVARAT ?!
  Am onoarea !

 29. Maxim says:

  Se pare ca Boc isi aplica planul pas cu pas.Astazi amendamantul ca pensiile militarilor sa nu fie incluse in legea unica a fost respins. Boc sustine pozitia lui Gaby Oprea ca pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea. Sunt cam derutat. Practic nu stiu ce sa mai cred. In noaptea aceasta se va da votul final la legea care ne leaga de glie. Vom avea ca fosti militari pensii “civile”. Iata linkul unde am citit cele de mai sus: http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/29302-Camera-Deputatilor-Militarii-si-politistii-vor-fi-integrati-in-sistemul-unitar-de-pensii.html
  De acord cu redactia. Este necesara o sumara moderare a comentarilor nedemne de un militar, fie el in rezerva sau retragere. Urmeaza represalii in comentariile care vor urma? Le astept!

 30. Valentin says:

  Recunosc ,cu tristete, ca tot ce am postat ,in primavara, pe acest site s-a adeverit.Marele gabita (creditat cu incredere de d-na Elena) si-a indeplinit obligatiile,angajamentele si promisiunile fata de comandantul suprem. Domnilor colegi,ce ar trebui sa se mai intample,cata nedreptate si umilinta trebuie sa mai induram pentru a reactiona impotriva acestor tradatori de neam si tara?Cineva vorbea de frica…Frica de cine si de ce?De niste gunoaie parvenite si incompetente,de sistem,de glont sau de bastonul de cauciuc???Hai sa fim seriosi domnilor,noi suntem MILITARI DE CARIERA,lor(actualilor guvernanti) le este frica de noi! Suntem o forta(aprox.140.000 of.si subof.) dar nu vrem sa reactionam…Asta-i realitatea… Dar civilii vor reactiona sigur… Dar nu mai insist ,n-as vrea sa fiu cenzurat de redactie sau de d-nul Maxim pentru ,,comentariile nedemne de un militar, fie el in rezerva sau retragere”. Sa traim si mai bine!

 31. indisciplinatu says:

  Posibile cai legale de urmat:
  1.cereri la unitati/arhive prin scrisori recomandate cu confirmare de primire,eliberarea adeverintelor de venit mentionand obligatoriu ca baza legala Ordonanta Guvernului nr.33/2002 privind eliberarea certificatelor si adeverintelor de catre institutiile publice centrale sau locale si nu HGR 735 sau ordinele de ministru prin care s-au aprobat instructiunile de aplicare la nivelul Mapn, MAI, etc. Atrag din nou atentia ca ESTE PERFECT LEGAL!!!! Chiar si in HGR 735 si ordinul M101 ve-ti gasi prevederi prin care “beneficiarii”, adica noi, fraierii de rezervisti cu drept de pensie militara de serviciu, se pot adresa in nume propriu, la unitati cu rezerva ca vor primi adeverintele mai tarziu decat “pulimea” care va da navala la CMJuri!!!…ceva de genu l”adeverintele se vor elibera pana la sfarsitul perioadei de recalculare…”,..adica le vom primi pana pe 31.12.2010, inclusiv!!!
  2. Dupa ce primim adeverintele, va recomand sa mergeti la un notar sa va legalizati adeverintele, iar originalele sa le trimiteti pe adresa Serviciului de pensii si alte drepturi de asigurari sociale din cadrul DFC/MApN prin scrisoare cu confirmare de primire folosind chiar formularul prevazut in anexa 1 a HGR 735 cu specificatiile ca nu sunteti de acord cu recalcularea si ca va rezervati dreptul de a actiona MApNul in judecata sau pur si simplu le trimiteti cu o adresa de insotire si in caz ca vi se stabilesc noile pensii la valoarea salariului mediu brut pe economie fiindca nu ati trimis forma exacta din CEREREA- MODEL, SA DEMONSTREZE MApNul CA NU A AVUT DATELE PENTRU RECALCULARE, DIN MOMENT CE FIECARE DINTRE NOI I LE-A TRIMIS CONFORM LEGII SA VEDEM, II DA MANA???
  Nu uitati sa semnati si datati cererea si sa faceti o xerocopie dupa exemplarul original inainte sa o trimiteti ca sa aveti, impreuna cu copiile legalizate ale adeverintelor de venit, dovezi scrise pentru instanta!!!
  In concluzie, recalcularea ar trebui sa se faca macar dupa adeverinte, iar contestarea in instanta pe fond asupra ilegalitatii recalcularii retroactive si amentinerii in plata a pensiei actuale se va putea sustine avand deja un ascendent in fata calailor ministeriali!!! CE DRACU< AU AJUNS NISTE DERBEDEI SA REINVENTEZE DREPTUL IN ROMANIA???? CHIAR NU SUNTEM IN STARE SA LE-O TRAGEM ACESTOR INCULTI???
  EU ZIC CA TREBUIE SA MEARGA!!! FACETI ASA SI SUNT CONVINS CA O SA AVEM SANSE MARI DE REUSITA , INCLUSIV LA INSTANTELE DIN ROMANIA!!!
  EU AM TRIMIS DEJA 5 scrisori-raport, prin care solicit aceste adeverinte!!!
  INCERCATI SI NU VA LASATI COPLESITI DE NIMIC!!!AVETI CURAJ SI MERGETI PANA LA CAPAT!!SUCCES

 32. fagarasanu says:

  vi se pregateste o surpriza

  se anuleaza legea 80. veti fi negri pe plantatie pentru un castron de mancare si o salopeta cu grade .
  ati facut sex cu buha (sa ma exprim mai elegant)
  STATI SI DORMITI IN IZMENE SI SUPORTATI ORDINELE UNOR …

  PS: SUNT CONVINS CA CINEVA ACOLO SUS INREGISTREAZA SI STA CU CASTILE PE URECHI – O SA LE POMENESC NEAMURILE APROPIATE PE POMELNIC LA MORTII.

 33. pensionar militar says:

  Activii vor trebui sa plateasca o contributie de 10,5 datorita sistemului unic de pensii adica o diferenta de 5,5 in plus! Cumva s-a promis ca aceasta suma va fi compensata prin majorarea corespunzatoare a soldelor! Ceea ce mie tare greu imi vine a crede! Platiti domnilor, partidele de la putere va vor fi recunoscatoare ca sunteti docili!!.

 34. pensionar militar says:

  Revin! Este prevazut la unul din art. din jurul lui 80 ca soldele vor fi majorate cu diferenta de care spuneam mai devreme! Acum puteti sa dormiti…cf. celor spuse de @fagarasanu! Succesuri!

 35. pensionar militar says:

  Cf votului electronic din Cam Dep. oprea si badalan au votat pentru amendamentele prin care militarii, politist,i cei din penitenciare si pensionarii actuali din randul lor erau exclusi din noua lege unitara a pensiilor! Cu toate astea amendamentele a fost respinse si am ramas unitari! Ei, cei de mai sus, cred ca si-au spalat pacatele, dar s-a votat cu mainile pentru lege in totalitatea ei la sfarsit cu 170 voturi, 2 impotriva si 3 abtineri ( dar in imagini nu par afi 175 deputati in sala PSD-PC PNL parasind sala)!

 36. DuDu says:

  In caz de necesitate nu cumva ia comanda trupelor Seful de Stat Major?
  Oare nu este cazul si acuma?