Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nigeria începe retragerea trupelor din Mali

Nigeria începe pe 31 iulie să-şi retragă o parte din cei 1.200 de militari dislocaţi în Mali, pe care îi va redisloca ulterior în operațiuni de securitate pe propriul teritoriu, potrivit declaraţiilor unor oficiali ai Armatei  nigeriene.

Nigeria a planificat această retragere, în principal pentru a acoperi nevoia unui număr mai mare de forţe militare, capabile să  lupte cu insurgenţa islamistă autohtonă.

“Trupele care vor fi retrase sunt în special cele care nu s-au integrat în structurile noii misiuni a Natiunilor Unite”, a declarat generalul de brigadă Chris Olukolade. “Ei trebuie să se alăture operațiunilor interne de securitate  care sunt  în desfășurare.”

El nu a specificat numărul de militari ce va fi retras, ci doar că “un aport considerabil de oameni și materiale vor continua să facă parte din misiunea ONU”, inclusiv un spital militar nigerian mobil.

Alegătorii care au participat la alegerile prezidențiale din Mali, desfăşurate duminică, prezenţi într-un număr ridicat, s-au dovedit a fi paşnici, dornici de un nou început.

Numărarea voturilor a fost însă contestată, iar rezultatul este posibil să provoace tensiuni.

La mijlocul lunii mai, președintele Goodluck Jonathan a declarat stare de urgență și a lansat o ofensivă împotriva sectei nigeriene islamiste Boko Haram, în nord-estul Nigeriei.

Sursa: Reuters

 

Bianca Simion, InfoMondo Militar

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.