Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nivelul de securitate la bazele militare americane a fost ridicat

Înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, Departamentul Apărării al SUA a anunţat că a ridicat nivelul de securitate la bazele militare americane din întreaga lume.

“Nivelul de securitate la instalaţiile militare, mai ales cele de pe teritoriul american, a fost crescut înainte de 11 septembrie. Acesta nu este un răspuns la o anumită ameninţare, ci mai mult o măsură de precauţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little.

Oficialul american, a precizat că, comemorarea atentatelor de la 11 septembrie a fost o dată “menţionată în documentele confiscate” în raidul american de la reşedinţa lui Osama ben Laden din Pakistan, ca fiind o posibilă dată pentru executarea de atacuri asupra unor interese americane.

Pentagonul a refuzat să ofere detalii suplimentare cu privire la aceste măsuri luate în Statele Unite ale Americii. Majoritatea bazelor SUA din străinătate au ridicat deja nivelul de alertă, a adăugat el.

Preşedintele Barack Obama a condus o întâlnire cu membrii echipei sale de securitate pentru a se asigura că toate măsurile de precauţie sunt luate pentru a prevenii orice posibil atac terorist la aniversarea atacurilor de la 11 spetembrie 2001.

sursa: The Washington Post

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Nivelul de securitate la bazele militare americane a fost ridicat”

  1. Gourkha says:

    La fel si in Romania! Fatucile proaspat inregimentate in structurile armatei romane prin grija partidului, tot cu AK-47 in maini, pe ARO-10 sau pe TAB-79 cu mitraliere care trag dupa soare, apara Romania de atentate teroriste: Marcel Pavel e principala tinta. In cele 3 zile de menstruatie, apararea e dezafectata. Teroristii le privesc prin NVG si pentru ca le plac femeile, le lasa sa isi schimbe tampoanele si le ataca dupa. Unii mai sufletisti, in spiritul lui Allah, dandu-si seama ca luptoarele romance nu au nici tampoane, le ofera propriile burqa. General cu 4 stele Oprea, priveste semet campul de lupta al imobiliarelor, din biroului Gen. Lupu – de finante, desigur, careia alt general racnet – Zisu, asta fiind de logistica, ii sterge pantofii cu toc-cui. In acest timp, un locotenent-colonel, comandant de batalion de lupta, intra in birou si zice ca a depasit varsta de 47 de ani si n-are functie sa mai ramana in armata, ce face? “- La azil” – a fost raspunsul celor 3, te-am pus noi sa te facem operativ, nu puteai sa te faci contabil sa prinzi si tu 60 de ani sa ai pensie completa ca noi?” Cam asta e Armata Romana acum!