Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noi date privind uciderea generalului Abdel Fattah Younes

Generalul Abdel Fattah Younes, unul dintre liderii militari ai insurgenţilor libieni, a fost asasinat de membrii unei miliţii rebele. Ali Tarhouni, ministru de Finanţe în Consiliul Naţional de Tranziţie, a declarat că “liderul miliţiei a recunoscut asasinatul, ceea ce  a provocat o criză de proporţii în rândurile insurgenţilor”, citează  MEDIAFAX.

Generalul Younes, fost ministru de Interne al regimului de la Tripoli, fusese rechemat la Benghazi pentru a răspunde unor întrebări legate de politica militară, membrii Consiliului temându-se că acesta ar avea legături secrete cu regimul de la Bagdad.

Mustafa Abdul-Jalil, liderul CNT, declarase în urmă cu o zi că “Younes fusese arestat într-o anchetă referitoare la modul în care administra resursele militare şi a fost ucis în timp ce era transportat către un loc sigur”.

El a dezminţit informaţiile potrivit cărora acesta ar fi fost ucis pentru trădare, declarând că asasinii au fost identificaţi, iar poliţia continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs crima.

Un purtător de cuvânt al regimului de la Tripoli a declarat că “asasinatul comis de o grupare islamistă demonstrează faptul că insurgenţii nu pot guverna, iar forţele rebele sunt formate din elemente care au legături cu al-Qaida”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.