Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noi manevre iniţiate de Coreea de Sud

Coreea de Sud a demarat joi, 23 decembrie, noi manevre militare cu muniţie reală, în apropierea frontierei cu Republica Populară Democrată Coreeană, potrivit AGERPRES care citează agenţii de presă internaţionale.

În cadrul acestor exerciţii, vor fi utilizate rachete antitanc, elicoptere de atac, diferite tipuri de lansatoare de rachete şi şase avioane militare; la exerciţii sunt mobilizaţi aproximativ 800 de militari, potrivit Yonhap.

Miercuri, armata sud-coreeană a anunţat că va efectua noi manevre militare cu tiruri reale, terestre şi aeriene, la Pocheon, respectiv la 20 kilometri sud de frontiera intercoreeană.

Manevre navale au demarat deja în urmă cu o zi, în estul peninsulei, în Marea Japoniei, la circa 100 kilometri sud de frontiera cu RPDC, implicând şase nave de război şi elicoptere.

Phenianul a reacţionat vehement, ameninţând cu un veritabil “dezastru”, la anunţarea exerciţiilor navale organizate de armata sud-coreeană luni, în apropierea insulei Yeonpyeong.

China, considerată un aliat tradiţional al Coreei de Nord şi singura putere care nu a condamnat oficial acţiunea militară nord-coreeană din noiembrie, a chemat la destindere şi dialog, declarând la ONU că “nimeni nu are dreptul de a provoca vărsarea de sânge între cele două popoare din nordul şi sudul peninsulei”.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.