Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a adoptat cu unanimitate de cei 15 membri rezolutia sa 1.874 adoptata prin care se înăspreşte regimul de sanctiuni impotriva Coreei de Nord, ca replica la testele nucleare din 25 mai.

Prin rezoluţie Consiliul a pus in aplicare un sistem consolidat de verificare a incarcaturilor aeriene, maritime si terestre avand destinatia sau provenind din Coreea de Nord, inclusiv in larg, si o extindere a embargoului impotriva armelor.

Rezolutia urmareste, astfel, sa impiedice activitatile nucleare si balistice ale regimului comunist nord-coreean si sa reduca veniturile pe care acesta le obtine din vanzarea de arme si tehnologie.

Phenianul este deja supus sanctiunilor Consiliului de Securitate prevazute de rezolutia 1.718, adoptata in octombrie 2006, dupa primul test nuclear.

sursa: HotNews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.