Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noile decizii de pensii ale foştilor militari şi manipularea făcută de Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MApN – UPDATE 04 ianuarie

Zilele acestea, odată cu sărbătorile de iarnă, Direcţia Financiar Contabilă, cu a sa Casă de Pensii Sectorială, din MApN a început să trimită deciziile de revizuire a pensiilor foştilor militari (nu pensii militare) în baza Ordonanţei de Urgenţă nr.1/2011.

Nimic surprinzător ţinând cont de prevederile legale ale actului normativ căt şi de perversitatea celor de la DFC care au aşteptat până în ultimul moment pentru a expedia documentele.

În momentul de faţă nu există, cum era de aşteptat, o analiză statistică care să arate în mod real care este noua situaţie: câte pensii au crescut, câte au scăzut, câte au rămas la fel. Asta în ciuda zicerilor ministrului de la Apărare care nu a scăpat prilejul de a bombarda anterior presa cu date statistice atent ticluite pe baza unor documente fictive. Şi mă refer aici la tabelele cu revizuirea pensiilor postate pe site-ul oficial al MapN de către Direcţia de Informare şi Relaţii Publice. Cum era de aşteptat tablele au fost instrument de manipulare.

Căci nu poţi trece în tabel o valoare a pensiei ca apoi să-i dai în plată aceluiaş om o pensie simţitor diminuată, decât dacă doreşti să minţi opinia publică şi în special pe cei care aşteptau cu sufletul la gură procesul de revizuire a pensiei!

Acum minciuna, anunţată de destui comentatori, a ieşit la suprafaţă. Nici măcar gradele celui ce conduce DIRP nu o mai poate acoperi. Tardiva ştergere a tablelelor mincinoase de pe site-ul MApN nu face decât să arate şi mai mult perversitatea manipulatorilor.

Mai rămâne o singură întrebare: Oare şi ministrul a fost minţit când a trimis o mulţime de scrisori de felicitare unor persoane cărorea le spunea că le-a fost mărită pensia ca apoi, în mod real, aceasta să scadă?

Probabil zilele acestea, şi cu ajutorul cititorilor, vom afla şi răspunsul.

UPDATE 04 ian: Şeful de la DIRP (Frăţilă) a confirmat, e drept indirect, acţiunea de manipulare, pusă la cale – cel mai pribabil – de chiar direcţia ce o conduce. Intervenind telefonic în emisiunea Subiectiv din seara zilei de 03 ianuarie de la postul TV Antena3, Frăţilă nu a fost în măsură să răspundă coerent la întrebarea simplă de ce un om a primit scrisoare de felicitare pentru marirea pensiei (lucru confirmat în tablele postate de DIRP) iar apoi a primit decizia cu revizuirea pensiei cu o valoare mai mica.

Să fie cinism, nesimţire sau …. ? În lipsă de profesionalism nu cred! Toată viaţa cei de la DIRP nu au făcut decât să informeze/dezinformeze.

 

RD, InfoMondo Militar

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

432 Responses to “Noile decizii de pensii ale foştilor militari şi manipularea făcută de Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a MApN – UPDATE 04 ianuarie”

 1. TOP GUN says:

  TOP GUN
  Stelica,
  Eu nu ma ascund sub diverse nick name-uri,ca n-am de ce!!!!!’You and me’,e un brand de bijuterii,probabil don’soara Pamela,are habar!!!!!Cum eu nu ti-am pus nici o intrebare,te las sa-l cauti pe Sighinas ,parca asa il cheama,cred ca am retinut bine!!!!!!!Tu esti un dragut ,un delicat,un finut un gentleman ,asa ca tu probabil il cauti ,nu sa-i faci de petrecanie,trebuie sa ne iubim aproapele!!!!!!!Tu-mi esti simpatic.imi pare tare rau, ca soarta n-a fost darnica cu tine,ca nu esti fericit,in felul meu incerc prin glumele mele sa te scot din pasele nasoale,chiar daca uneori mai sar calul,sincer eu tin la tine ca la fratele mai mare,si asa sunt fratii, se mai iau la ‘tranta’ din cand in cand!!!!!!
  Nu toti suntem fericiti,dar macar candidam la fericire,sau, macar speram!!!!!!!
  O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR SI,SA FITI IUBITI!!!!!!!!!!!!!!

 2. Nevastuica says:

  TUKU says:
  Ianuarie 22, 2012 at 2:12 pm

  SCMD se va destrama treptat – incet , dar sigur datorita faptului ca cei care conduc acest sindicat atat la nivel central cat si in teritoriu – nu au calitate .
  -Toti executa orbeste manevrele si sfaturile lui Dogaru. Membrii de sindicat si-au dat seama ca Dogaru se foloseste de ei si nu mai reactioneaza la apelurile acestuia.
  – La Timisoara privind prezenta la mitingul din 24 ianuarie nu au raspuns ” PREZENT ” decat 18 membri dintr-un total de 500 membri. Acest fapt datorita modului de implicare a lui Dogaru si amicii care nu urmaresc decat strangerea cotizatiei pentru buzunarele proprii.
  Au incasat cotizatia precizand ca vor plati jumatate din pretul deplasarii , dar s-au razgandit si nu mai contribuie

 3. TUKU says:

  Nevastuica
  – daca o faci pe-a secutistul si mi-ai confiscat comentariul – da tot ce am scris – nu numai ce ati convine tie si gastii portocalii !

 4. Don Corleone says:

  @ionel
  nu ma doare” nici la basca”,cati vor fi.Pe tine te doare,iar de zis a zis dogaru,nu eu(ca vor fi 10.000)Maine e 24 si vedem cine a mintit si de ce.
  Vezi asta ma deranjeaza; MINCIUNA!!iar tu vad ca te complaci in minciuna.

 5. Nevastuica says:

  TUKUle -Doar ..esenta !!

 6. TUKU says:

  Nevastuica
  – spune celor de aici – cu cat esti platit – poate ne gasim si noi un giob…

 7. Nevastuica says:

  trebe ..carte si voi nu prea aveti ! vedeti ca in Banat a ramas pamantul nelucrat! Ala care nu l-au luat italienii! Mana pe sapa i da-i bataie …tukule!!!

 8. TUKU says:

  Nevastuica
  – informeaza sefii ca maine cade Guvernul – ve-ti fi luati prin surprindere ! – nu mai purta grija banatenilor !

 9. Nevastuica says:

  -pe pariu ca nici macar o..bataie nu iase!!!

 10. ion says:

  nevastuica@pamela@ionela=PDL,UNPR

 11. TUKU says:

  -pe pariu !

 12. TUKU says:

  - pe pariu
  – dupa marea sedinta de astazi nu se va rezolva nimic
  – maine vor iesi destul de multi in strada – nu se va rezolva nimic
  – la sfarsitul saptamanii vor iesi in strada majoritatea populatiei si va fi urat de tot – punem pariu ?

 13. ion says:

  Revolutionarii isi primesc drepturile inapoi, 20 de milioane pe luna. Noua ne taie Oprea jumatate din pensie !!! RUSINE,RUSINE,RUSINE !!!!!!

 14. TUKU says:

  Nevastuica
  – fii domn – mai lasa si tu sa apara si de la mine – un comentariu – nu fi chiar parsiv !

 15. Nevastuica says:

  Tudor Gheorghe: Faptul că în Piaţa Universităţii se adună 1.000-1.500 de oameni este jenant din punctul meu de vedere. Dacă ne gândim bine, Sala Palatului are peste 4.000 de locuri, şi la spectacolul meu a fost o manifestaţie mult mai amplă. Acolo lumea, bineînţeles, apluada, nu se strigau lozinci, dar era suficient ce spun eu pe scenă. Sala reacţiona, fiind evident că exista un consens al vorbelor mele cu atitudinea mea. Lucrurile trebuie făcute altfel, aşa cred eu. Am mereu sentimentul că pe noi ne-a binecuvântat Dumnezeu cu un har extraordinar, dar care de foarte multe ori se întoarce împotriva noastră.

 16. Nevastuica says:

  Absolut KoreKt

 17. ion says:

  Asa e pamela, trebuie sa iesim cu toti si sa-i scoatem cu pietre afara pe basescu si guvernanti !!

 18. ioana says:

  Unde sunt pensiile noastre,sunt in stare de orice,,dar sa primesc banii,pensia pe care o merit de drept.

 19. manciurianul says:

  Asai Ioana si cam care zici tu ca-i pensia aia de …drept??

 20. manciurianul says:

  asa-i

 21. Marlon Juvet says:

  Dooomnilor, cine e locotenentul ăla, infanterist, ce vorbeşte în piaţă în momentul ăsta?

 22. Inca activ says:

  Un militar adevarat! Ca el sunt mai multi…mult mai multi decat arcrede cel care – mi dadea “sfaturi” pe acest blog!

 23. Inca activ says:

  Pacat ca de maine va fi un simplu rezervist!

 24. mos teaca says:

  n-are curaj ..ospatarul sa faca asta!

 25. sandu says:

  Tare copilul !!
  Mi- au dat lacrimile…

 26. ioana says:

  E pensia care am avut-o,era destula,iar acum nu mai ma descurc, cu ce mai iau,vai de noi…

 27. Linu says:

  Ce limba straina mai e si asta ?

 28. vasile says:

  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor
  (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu….
  Intrebare: mai exista pensie militara de serviciu ?

  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.

  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!

  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?
  NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE ?

 29. sandokan says:

  @Plano 10
  Buna ziua ,as dori sa stiu de ce ati scos de pe blog decizia de revizuire care avea si nota de calcul pentru stagiile ulterioare??? Era falsa sau detinatorul v-a rugat sa o scoateti?
  Va intreb pt.ca la comentarii cineva daduse si o formula de calcul pentru aceste stagii si m-ar fi interesat.
  Va multumesc.

 30. ioan says:

  HALAL VOCABULAR COANE LA AISTEA.

 31. danut says:

  De fapt asta s-a si vrut: – dezbinarea intre corpurile de cadre, si , voi ii faceti pe plac “primului”, rusine, cand ati intrat in armata vi s-a promis ceva, si , asa trebuia sa ramana, cu bune cu rele, cu participare sau nu, retroactivitatea ne-a dezbinat.
  Va puneti intrebarea ca daca ne cheama la arme , cati se vor prezenta si pentru ce sau”cine”. Indiferent, am mancat o paine impreuna, unii mai privilrgiati, altii nu, demnitatea de cadru militar nu o poate inlocui nimeni. “Privirea sus, pieptul de oras”. Fiti demni, pro sau contra

 32. anonim says:

  Noile decizii care sunt vechi .Singura noutate-taierea masiva a grupelor de munca dupa dorinta bretonelului si a histsoricelului. Ei si-au vazut sacii in caruta, ceilalti nu mai conteaza. Oricum, balamucul e pe la inceput. Se vor procesa muuuuuuuulte procese.