Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nou atac sinucigaș în Afganistan

Se pare că atacurile sinucigașe s-au înmulțit în Afganistan. Astfel, în cursul zilei de 4 septembrie, a avut loc un astfel de atac în timpul unei înmormântări.
Atacul îl viza pe guvernatorul districtului Dur Baba, în provincia Nangarhar, a precizat Sediq Sediqqi, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Potrivit şefului poliţei din Nangarhar, un bărbat s-a aruncat în aer în timpul unei înmormântări în districtul Dur Baba.

Ulteriror s-a precizat că guvernatorul vizat, Hamisha Gul, se numără printre răniţi, la fel ca şi două dintre gărzile sale de corp.
Informaţiile au fost confirmate de Ahmad Zia Abdulzai, purtătorul de cuvânt al provinciei.
Bilanţul victimelor ar fi de 25 de morţi – printre care s-ar afla şi fiul guvernatorului – și 50 de răniți.

Atacul de la Dura Baba este cel mai sângeros după cel de la 14 august de la Zaranj, capitala provinciei Nimroz, când trei kamikaze s-au aruncat în aer într-o piaţă, ucigând 30 de persoane.

În aceeaşi zi, 50 de afgani şi-au pierdut viaţa în şase atacuri în întreaga ţară.

Deși există o forță militară ce numără aproximativ a 130.000 de militari ai coaliţiei NATO, care sprijină 325.000 de militari şi poliţişti afgani, guvernul de la Kabul şi aliaţii săi din cadrul ISAF nu au reuşit până în prezent să pună capăt atacurilor de acest fel.
Violenţele sunt puternice în special în sudul şi în estul ţării.

Atentatele sinucigaşe sunt, alături de minele artizanale, principalele arme ale talibanilor.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.