Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nou comandant al forţelor interarme ale NATO în Europa

Amiralul Mark Ferguson, comandant al forţelor NATO in Europa. foto antena3Comanda forţelor interarme ale NATO în Europa a fost preluată de Amiralul american, Mark Ferguson. El l-a înlocuit pe pe amiralul Bruce Clingan.
Amiralul Clingan, se va pensiona în această toamnă, după 37 de ani de carieră

Noul comandant, Amiralul Ferguson – al 28-lea membru al Marinei americane care preia această funcţie – a fost anterior adjunctul şefului operaţiunilor navale la Washington, potrivit AGERPRES.

În discursul rostit în cadrul ceremoniei de investire, din 22 iulie,amiralul Ferguson a declarat că se “angajează să contribuie la întărirea Alianţei şi să conlucreze cu aliaţii şi partenerii NATO, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în regiune”.

Cartierul general al forţelor interarme ale NATO în Europa este situat în apropiere de Napoli (în sudul Italiei),  informează AFP.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Nou comandant al forţelor interarme ale NATO în Europa”

 1. nebunul satului says:

  Nu sunt fan Putin si nici pro rus,[ bunicii au luptat impotriva bolsevicilor la cotul Donului iar unul a fost luat prizonier in Siberia 7 ani ] insa m-am cam saturat de saracia nationala la care ne condamna dictatura financiara a FMI si a BM, organisme controlate de SUA si tarile bogate din UE, acestea avand tot interesul sa ne mentina la statutul de colonie vasala, subdezvoltata economic si populata de mana de lucru ieftina si oameni cu statut de semi-sclavi care “beneficiaza” de o democratie originala in care vointa majoritatii nu conteaza (vezi referendumul de demitere din 2012) si sunt condusi de lachei pusi de acestia. Ba ne mai si otravesc pentru a praduii gazele de sist .Vad ca Putin baga adanc morcovul in iudeo perciunati cu acest Briks.Care de altfel a dus si la caderea avionului .Prietenii stiu de ce.

 2. nebunul satului says:

  Clona asta de RH e folosita de servicii ca sa blocheze forumul..Alfel ii blocau IP demult

 3. anonim says:

  Baietele drag la Cotul Donului au luptat multi romani insa care a fost in final scopul? Ca rezultatul il stim, 2 armate au fost spulberate intr-un timp rekord ! Pierderile noastre au fost enorme ca urmare a dotarii insuficiente( unii zic precare ), indisciplinei, vointei scazute de lupta si incompetentei comandantilor. Cat priveste referndum-dumul la care cu onoare va referiti mult stimate si iubite , nu prea ai dreptate. El s-a derulat dupa niste reguli dinainte stabelite. Cand ciracii vazut-au ca nu prea tine si nu s-au prezentat la vot cati sperasera( cu toate autocarele care se plimbau ca Voda prin loboda pe manoasele campii cele cu padurea nebuna si nu numai) au intors-o si au vrut sa schimbe regula cum le-ar fi konvenit. Nu a tinut si refe..dum…dumul a fost declarat valid insa cu rezultatul stiut asa ca nu o mai dati la intors cand pe stanga cand pe dreapta cum se joaca fata mare pe la noi prin sezatoare. Si in alta ordine de idei ne-a obligat cineva oare sa dam pe de-a moka SIDEXul? Ne-a obligatara cineva sa dam pi de-a moka Petromul?…resursele …..? N-as prea crede……Auzit-ai domnia ta de grasele komisIoane?

 4. Messerschmidt says:

  sa ma pish pe site-ul tau

 5. nebunul satului says:

  Am inteles esti basist.Nu ma cobor atat de jos sa intru in polemica cu un basist.De alfel e inutil politrucii militari basistii au idei putine dar fixe.Vezi ca ai uitat sa spui ca sunt pus de Voiculescu …

 6. Stelian P. says:

  Ce se intimpla aici ? Unde este doamna ELENA si vechea gasca ? Blogul asta mai e capabil sa sutina comentarii vii, inteligente sau a ajuns o anexa a Spitalului 9 ?

 7. ALT ANONIM says:

  Bre nea Horvatila, ceva noutati…

 8. Carcotasul says:

  Cred ca ti se potriveste perfect pseudonimul ” Nebunul Satului “. Este perfect , numai acesta ii vede pe toti satenii nebuni iar el este perfect sanatos. Asa si cu greata pe care o ai fata de ” militarii basisti ” , o alta tampenie a unui nebun , chiar si din sat fiind. Sa stii ca si ” militarii basisti ” au greturi cand vin in contact cu hahalere atat de destepte incat nu vad pe unde calca fiindca sunt cu capul ( cei care- l au ) prin nori. Poate esti si doctor in stiinte militare nebasiste , dupa cum ti se manifesta greata !.

 9. Socrate says:

  Stimate domnule Stelian P. , ma bucur ca ati reaparut chiar si in fauna care nu este tocmai prielnica discutiilor. Intrebarea dumneavoastra are un raspuns simplu , a disparut sau s-a atrofiat necesitatea de a purta discutii angajante. Azi , majoritatea forumurilor de discutii sunt axate pe promovarea politicienilor cu atata ardoare incat temele noastre , care au consumat multa energie in anii ce s-au scurs , au devenit insignifiante. Aceleasi teme devenite azi insignifiante au fost abandonate chiar de liderii organizatiilor militarilor carora li se adresau temele respective. Abandonul a fost o consecinta a creerii starii de automultumire pentru majoritatea celor care au avut nemultumiri , in mod deosebit in privinta schimbarii legislatiei pensiilor militare. Aceste nemultumiri sunt azi doar inghetate si cred ca nu va mai dura mult timp pana la dezghet. Asteptam un nou Mesia care sa nu fie angajat politic.

 10. nebunul satului says:

  Esti si tu vreun general slugarnic [din sutele de politruci] facuti de Basescu la apelul bocancilor ?Na ca te-am ghicit……Altfel nu pot intelege cum un militar roman poate fi basist dupa ce masa verde si-a batut joc de militari si le-a transformat pensile militare in ajutoare sociale.Si repet eu sunt ”nebunul satului” si nu ii consider pe altii nebuni sau inferiori [exista si ”exceptia care confirma regula ”adica infectiile politruce basiste pentru care am un dispret nedisimulat ] .

 11. nebunul satului says:

  cenzura

 12. corect says:

  ok nebunule.Bravo.

 13. nebunul satului says:

  Daca scrie cineva ceva impotriva regimului [de colonie ] actual apare Horvath cu minim 10 postari improasca totul cu balele lui Cine credeti ca e nikul clona Hoorvath ?

 14. ursu says:

  N-are, ca l-a calcat tramvaiul pe deget. Din pacate/fericire, degetul il tinea in nas….

 15. nebunul satului says:

  Nu cred..Are si tranvaiul mandria lui…

 16. ELENA says:

  Nu am disparut si nici nu mi-a crescut pensia (intre timp :)). Fiind membru al unui partid, indiferent ce as spune se interpreteaza altfel decat ar trebui. Asa ca am ales calea cea mai civilizata de a tine legatura cu ex-camarazii mei: de a ma informa fara sa comentez. Si, in plus, sunt mahnita de promisiunile electorale neonorate, fiind afectata DIRECT, atat profesional, cat – MAI ALES! – financiar.

 17. doru says:

  Exact .Si puteeeeeeee…….A servicii….