Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nou ministru al Apărării în Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a desemnat pe 8 august un nou ministru al Apărării, pe generalul Daoud Rajha. Anunţul a fost făcut la televiziunea publică siriană, potrivit SANA, France Presse şi Agerpres.
Generalul Rajha, a fost Statului Major General al armatei. El îl înlocuieşte pe generalul Ali Habib, care deţinea portofoliul Apărării din 2009.

Generalul Daoud Rajiha s-a născut la Damasc în 1947 şi a absolvit Academia Militară în anul 1967 unde s-a specializat în arma artilerie.

El a urmat mai multe cursuri de carieră militară.

A fost promovat la gradul de general-locotenent în 1998 şi general, în 2005.

A fost numit locţiitor al Şefului Statului Major General în anul 2004, şi Şeful Statului Major General, în anul 2009.

Genralul Rajiha primit numeroase medalii militare în cursul carierei sale. El este căsătorit şi are patru fii.

Genralul Rajiha îl înlocuieşte pe generalul Ali Habib Mahmoud.

“Această numire intră în cadrul schimbărilor la cel mai ridicat nivel al statului decise în urma întrevederilor pe care le-a avut preşedintele Assad cu delegaţii formate din reprezentaţi ai locuitorilor din oraşele unde există proteste”, a adăugat postul de televiziune.

Fostul ministru al apărării Ali Habib “este bolnav de ceva vreme, iar starea sa de sănătate s-a agravat recent”, a subliniat aceeaşi sursă.

Regimul preşedintelui Assad se confruntă cu o revoltă populară fără precedent de aproape cinci luni.

Sursa: SANA Agency, France Presse AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.