Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nouă OUG referitoare la documentele de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război

veterani de razboi. foto ziareromania

În cadrul şedinţei de guvern de pe 16 ianuarie 2013 a fost adoptată Ordonanţa de guvern care abrogă articolul II din Legea nr. 211/2012, privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2011, pentru modificarea şi completarea legislaţiei cu privire la eliberarea, gestionarea şi monitorizarea documentelor de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război.

Această Ordonanţă a fost adoptată ca urmare a dificultăţilor apărute în implementarea Legii nr. 211/2012, nefiind identificate instituţiile responsabile care să aibă ca obiect de activitate decontarea biletelor de călătorie utilizate.

Prin abrogarea articolului din titlu, până la data de 1 ianuarie 2015, pensionarii, veteranii şi văduvele de război beneficiază în continuare de facilităţile acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloanelor speciale de călătorie, conform normelor legale în vigoare.

După 1 ianuarie 2015, conform Legii nr. 211/2012, vor intra în vigoare legitimaţiile de călătorie de tip card.

Sursa: comunicat al Guvernului României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Nouă OUG referitoare la documentele de călătorie acordate pensionarilor, veteranilor de război şi văduvelor de război”

  1. LICA says:

    TOTUL SE APLICA INCEPIND CU 1 APRILIE, INCLUSIV INDEXAREA PENSIILOR CU 4 %.

  2. arti78 says:

    Se vede ca guvernul functioneaza dupa vechiul principiu militar “Dezbraca-te sa te …, imbraca-te ca nu te mai …”. Miscarea aceasta au exersat-o si anul trecut si uite ca nu au invatat nimic !

  3. ceparu says:

    ca in armata”nici nu te….nici nu te lasa”