Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a preluat oficial Ministerul Apărării

Corneliu Dobritoiu - noul ministru al Apărării

Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a preluat marţi, 8 mai, în mod oficial portofoliul Ministerului Apărării. Predarea-primirea s-a desfăşurat în prezenţa premierului Victor Ponta.
Victor Ponta a declarat, cu acest prilej, că “Ministerul Apărării trebuie să uite de orice fel de politică” şi şi-a exprimat în mod deschis respectul pentru această instituţie, potrivit AGERPRES.

Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a afirmat că priorităţile sale în fruntea acestui minister vor fi:
– reîntregirea pensiilor militarilor
– reîntregirea salariilor militarilor;
– dialogul cu Parlamentul;
– continuarea relaţiilor internaţionale.

La rândul său, Gabriel Oprea a precizat că, deşi ţara noastră se află într-o perioadă grea, cu un buget redus, Armata “şi-a făcut treaba în teatrele de operaţii”.

Oprea a afirmat că “pleacă din MApN cu fruntea sus şi cu conştiinţa faptului că şi-a făcut treaba”.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to “Noul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a preluat oficial Ministerul Apărării”

 1. s says:

  nimic despre inzestrare ?!?!?! clar atunci

 2. UN MILITAR ASEVARAT says:

  LIPSA DE PROFESIONALISM SAU OBEDIENTA DUSA PANA LA ABSURD?
  Dupa atatea ore de la inscaunarea noului ministru al apararii pe site-ul ministerului apare ca ministru Corneliu Dobritoiu cu fotografia lui Gabriel Oprea. Fratila stie de ce !

 3. indisciplinatu says:

  …vesnica intrebare “desteapta”.
  Ce e clar???…in 6 luni vrei sa faca “inzestrare”???…”amice esti idiot…” cum ar spune nenea Iancu

 4. ROBERT HORVATH CINEAST SUA says:

  PONTA PE DRUMUL DESCHIS DE BASESCU !
  NEGLIJENTA CRIMINALA PENTRU NEVOILE ARMATEI ROMANE !
  Corneliu Dobritoiu. … “Avem putini bani, deocamdata, pentru inzestrarea armatei, insa mizam pe finantari …

  NOUL SERVICIUL DE SPIONAJ AL ARMATEI SUA : INZESTRAREA MILITARA A ARMATEI LA PAMANT.
  „Concepţia de înzestrare cu sisteme şi echipamente majore a armatei romane în perioada 2006-2025″, elaborată de Ministerul Apărării, recunoaşte că 85 la sută din echipamentele militare au resursa de viaţă depăşită. Adevarul este 98 % Militarii români sunt trimişi în teatrele internaţionale de luptă cu armament învechit, uzat sau nepotrivit condiţiilor de climă MOARTEA A ZECI DE MILITARI SE DATORESTE MAI MULT ECHIPAMENTULUI INVECHIT DECAT INAMICULUI ! Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Militarii români patruleaza cu bocancii rupţi, întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile………………….
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …..
  ps UN REPREZANT AL NOULUI CLANDESTIN DEFENSE SERVICE SA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD !Comunicat oficial :
  Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului in probleme romanesti a avut o discutie la sediul central cu reprezentantii Departamentului Relatii si conducerea SCMD. O intalnire similara a avut loc cu grupul de ofiteri din jurul ofiterului Alexandru Gheorghe.
  LIPSA DE INZESTRARE MILITARA A FACUT PARTE DIN DISCUTII…….

 5. pensionar militar says:

  Abia pe 9.05.a.c. dimineta au schimbat pe sit ministrul, cu toate ca acesta fusese confirmat si a depus juramantul din 08.05. (era tarziu in noapte si fratila dormea….ultimele clipe (sper) in funcie sau chiar in Armata Romaniei! Oricum pe sit toate materialele au ramas cu continutul obedient vechiului ministru (de care nici nu ar mai trebui vreodata amintit decat ..la cel mai prost si impotriva militarilor ministru… parerea mea)!

 6. pensionar militar says:

  Revin: pe 8.05. a fost schimbat.. pe 7.05 a depus Juramantul

 7. anonimatus says:

  Schimbarea stapanuluii…..bucuria romanului…..o sa vedeti voi…ce o sa-l mai regretati pe fostul ministru…..

 8. Dracula says:

  Czare, iar te tii de… glume?
  Iti oferim locul de prim bocitor al defunctului guvern.

 9. costel says:

  Nu am inteles prea bine ce inseamna “reintregirea pensiilor militarilor” si nu stiu daca exact asa s-a pronuntat noul ministru. Insa, in ce priveste pensiile militarilor, orice masura care se va propune sau se va lua, va aparea ca fara motiv si temei daca, inainte de toate, nu se cerceteaza si sanctioneaza vinovatii de/si ilegalitatile din procesele de recalculare, revizuire si, de ce nu, regularizare:
  -recalcularea pensiilor utilizand exclusiv salariul mediu brut pe economie pe motiv ca nu a existat timpul necesar identificarii datelor, chiar si in cazul celor care au depus documente doveditoare in termenul legal;
  -revizuirea-in cazul celor care au depus documente doveditoare necesare recalcularii- din oficiu, a pensiilor pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie, prin incalcarea prevederilor art. 1 alin. (1) din OUG. 1/2011, nefiind indeplinita conditia ca utilizarea salariului mediu brut pe economie sa fi fost “potrivit art. 5 alin. 4” din L. 119/2010;
  -revizuirea pensiilor si emiterea deciziilor de revizuire aferente, pentru a doua sau a “n”-a oara din oficiu, in baza art. 1 alin. (1) din OUG. 1/2012, dupa termenul precizat de acest articol;
  -considerarea ca venituri necuvenite a sumelor care fac obiectul deciziilor pentru efectuarea regularizarii pensiilor, desi aceste sume s-au primit in temeiul prevederilor art. 6 alin. (1) din OUG. 1/2010(deci sunt sume cuvenite), iar prevederile art. 7 alin. (2) (“…iar sumele de recuperat se reţin din drepturile de pensie, în condiţiile legii”), prin formularea “in conditiile legii”, nu obliga la o astfel de considerare.

 10. ROBERT HORVATH CINEAST SUA says:

  S.O.S !!!

  PRELUAREA DE CATRE SECURITATE ( S.I.E ) A ARMATEI ROMANE !!!

  Document…….:
  RIVALITATEA ARMATA- SERVICIILE SECRETE
  Se observa deasemenea la toate nivelele cresterea tensiunii intre serviciile speciale care au luat conducerea in Romania si grupuri de ofiteri tineri organizati in celule politice. Cazul Alexandru Gheorge este definitoriu pentru starea de spirit din armata romana. Rivalitatea institutionala devine exploziva.
  In cazul unor manifestatii de amploare ………. armata va trece de partea cetatenilor !
  Noul Guvern a trecut la un atac frontal
  SERVICIUL EXTERN PREIA CONDUCEREA ARMATEI ROMANE
  ………………

  SIE a preluat MApN ?
  Scris de : Ion Petrescu     2012-05-09 18:12   Fragment

  De aceea întreb, ca simplu contribuabil, dacă este adevărat că noul ministru al armatei – din care, culmea… a şi făcut parte – aduce la… Ministerul Apărării Naţionale, nu Liberale, echipa ofiţerului acoperit, din epoca Nicolae Ceauşescu, devenit succesorul ex-premierului Ungureanu?
  Dacă nu este aşa, îmi cer apriori scuze – am tăria să o fac. Dar dacă un singur om revine, din gealaţii bunicuţului de la SIE, într-un post cheie, la MApN, DGIA poate deja privi, înapoi, cu nostalgie, la perioada generalului Radici…
  Iar mârâiala din armata umilită va răbufni. Se aude asta la Cotroceni?

 11. costel says:

  Maraiala va rabufni in armata, fara doar si poate. Interesant este ce se contureaza in intentiile rezervistilor, pensionarilor militari: tot mai multi renunta la “a-si cauta dreptatea” si opteaza pentru “a-si face dreptate”. Si se pare ca cei interesati au auzit de aceasta si cauta alte solutii pentru tinerea sub control a situatiei.

 12. Ioan says:

  Stimati camarazi,
  Va propun ca pentru fostul ministru sa folosim apelativul: “de trista amintire”.
  Daca noul ministru va pune in ordine armata in cele 6 luni de mandat, si o va depolitiza pana la cele mai mici structuri, macar la nivelul dinainte de 2008, atunci isi merita functia pe mai departe, daca nu, fara nici o scuza trebuie inlocuit in viitorul guvern rezultat din alegeri. Trebuie sa se gaseasca in Romania un om de valoare pentru aceasta demnitate de mare raspundere. Nadajduiesc sincer, ca noul ministru, speranta tacita a multora dintre noi, sa nu rateze aceasta unica ocazie. Ar fi un mare pacat si o mare dezamagire daca nu s-ar intampla asa. Am fost destul umiliti de cei dinaintea dumneavoastra.
  Avem cu totii mari asteptari din partea dumneavoastra si a noii echipe de conducere.
  Domnule ministru eliminati “mafia” din Armata Romaniei si veti ramane in istorie! Nu iertati pe nimeni, nu accepati niciun compromis, de nicaieri.
  Doamne ajuta!

 13. pensionar militar says:

  De acord! Si sa inceapa cat mai repede (pentru antrenament) cu cel mai simplu lucru: curatarea sit-ului armatei de stirile (pupaturile…) despre persoana ” trista amintire”; curatarea structurilor de media si de comunicare de “pupaciosii de serviciu” a persoanei mai sus mentionate…

 14. Dracula says:

  Subscriu!

 15. gigimarga says:

  Nimeni nu spune nimic cum vor veni pensiile pe luna mai. Stim foarte bine ca pentru unii s-a aplicat conditii speciale de cind s-au nascut iar pentru altii la gara! Toti asteapta, cine are informatii va rog sa le comunice. Mai vin decizii de regularizare sau se aplica cuntumul cel mai avantajos?

 16. iceparu says:

  @stelian p.-unde esti dragule,unde esti stelica sau i-ai tras pupatura de despartire lui boc?