Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noul ministru al MAI, Gabriel Berca

Gabriel Berca, noul ministru al MAI. foto dcnews

În cursul acestei dimineţi, Gabriel Berca, noul ministru al Administraţiei şi Internelor (şi nu al Afacerilor Interne, cum a gafat noul premier, care, după atâta timp de când participă la şedinţele CSAT nu a reţinut care este denumirea corectă a acestui minister!) a fost instalat în funcţie.
Despre noul ministru, Berca, se spunea că este “mai doct” decât Igaş. Însă, în scurtul discurs rostit la instalarea sa în funcţie a dovedit că lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru ilustrare vă redăm câteva din frazele rostite de noul ministru:

“Este momentul să ne demonstrăm că Ministerul Administraţiei şi Internelor este chintesenţa administaţiei publice româneşti. Trebuie să dăm fiecărui angajat al acestui minister încredere, stabilitate şi atunci când condiţiile economice o vor permite, să reuşim să le dăm şi acele elemente financiare care dă această stabilitate tuturur celor care lucrează în MAI, şi mă refer la reprezentanţii din toate comunele, oraşele, administraţiei României în general“, a spus Berca.
El a subliniat cât de importantă este munca în echipă, că nu are idei preconcepute, fiind dispus să lucreze în echipă, întrucât numai aşa se va reuşi, fiecare însă fiind responsabil de ceea ce face.

“Vreau ca acest minister să fie reprezentat cum se cuvine, ca imagine, experienţă, din punct de vedere financiar. Pentru mine este cel mai important minister din Guvernul României. Sunt oameni în stradă care o duc greu. Sunt angajaţi ai MAI care sunt în nămeţi şi care se implică şi care au demonstrat în aceste zile că sunt capabili să fie aproape de oameni“, a mai spus noul ministru al Internelor, Gabriel Berca.

După scurtele discursuri, a urmat protocolul prin care atât vechiul ministru, cât şi cel nou dă mâna cu toţi cei prezenţi. Din dorinţa de a-şi arăta, poate, preocuparea pentru instituţia pe care a început să o păstorească, Berca s-a oprit cu strângerea de mâini la Capră. Igaş, în schimb, a respectat protocolul!Măcar atâta a învăţat şi el…

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Noul ministru al MAI, Gabriel Berca”

  1. iceparu says:

    mi-l amintesc pe cand critica cu manie proletara pe el,comandante.

  2. sam says:

    Un tradator. A se citi Discursul politic din Senat , din 20 feb.2010 cand ii facea pe Basecu si Boc de ocara… Un nerusinat pe care noi cei din Bacau il cunoastem Sa-i fie rusine daca are…