Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noul proiect de modificare şi completare a Legii 119/2010

Guvernul României pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, precum şi reglementarea unor măsuri administrative.

De remarcat este că în proiect se face referire explicită la faptul că reducerile de personal din cadrul MApN, MAI serviciile de informaţii au fost dictate de adaptatarea structurilor militare la “criteriile organismelor internaţionale” pentru a avea “un grad sporit de interoperabilitate, în vederea participării – alături de alte forţe ale statelor membre NATO şi UE – la operaţiuni aliate”.

“Fără restructurările de personal ce au avut loc neexistând posibilitatea de aderare a României la NATO şi UE” se arată în prima parte a proiectului legislativ.

Mai mult se recunoaşte că impactul social determinat de diminuarea pensiilor unui număr semnificativ de pensionari militari, din motive neimputabile lor constituie elementele unei situaţii extraordinare, ce nu suferă amânare, ce impune adoptarea de măsuri imediate pentru reglementarea unor aspecte privind recalcularea pensiilor militare.

Totodată în document se arată că se impune adoptarea de măsuri imediate pentru reglementarea unor aspecte privind recalcularea pensiilor prevăzute la art. 1 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 119/2010, având în vedere Decizia nr. 38 pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal prin care se reţine că normele metodologice de aplicare a Legii nr.119/2010 sunt de natură să creeze un dezechilibru între interesul general şi obligaţia protejării drepturilor fundamentale ale cetăţenilor prin care se produce o pagubă iminentă şi previzibilă a acestora ce contravine Convenţiei europene a drepturilor omului.

Deoarece MApN nu a publicat un document care să poată întra în dezbaterea publică vă prezentăm textul proiectului care circulă zilele acestea în mediul online cu rezerva ncesară.

PROIECT MODIFICARE SI COMPLETARE LEGE 119

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

145 Responses to “Noul proiect de modificare şi completare a Legii 119/2010”

 1. parere personala says:

  @akord75
  Multumesc…

 2. akord75 says:

  @sandu
  Daaaa asa e eu sunt ciudat in viziunea ‘Stefan Gheorghiu’ ca nu m-am dat cu partidu’ si cu CI-ul ca tine!

 3. akord75 says:

  @sandu
  gata vreau sa traiesc in anul 2011 nu pe timpul lu’ Olteanu pe care il lauzi un pic mai sus sidespre care nu cred ca stii mai nimic.Ti-au spalat rau creierii in sedintele BoB partid.Despre ministrul Olteanu intreba pe cei de aici mai in varsta si o sa-ti spuna cine a fost si iti spun si eu ;O CANALIE

 4. akord75 says:

  Ca de Milea nu comentez abs.nimic

 5. Sandu says:

  @akord75 m-ai spart.Ai invatat doua noi substantive proprii?Esti cool nenica!Daca pana acum ceva timp se folosea expresia “securist comunist”acum CI sau Stefan Gheorghiu?

 6. Sandu says:

  @akord75 Ce vorbesti nenica?Parca pe mehedinti spuneai ca el aste nr 1,salvatorul militarilor pensionari?!Adica Olteanu.

 7. akord75 says:

  @sandu
  e clar:Ori esti prost ori ,,,esti prost.
  1.arata-mi unde am scris eu ineptia asta!
  2.Vorbeam (scriam) despre ministrul Ap.N. Olteanu asa cum se vede mai sus(ala pe care tot il lauzi)
  3.Du-te si te culca,vai de capul tau

 8. akord75 says:

  @sandu la ora 12:58

  Vad ca te simti!!

 9. Sandu says:

  @akord75″Cel care a Ridicat Stacheta in fav. noastra este Min. Ap. Nat.Oprea”
  “Dar cel care s-a luptat pentru noi a fost Oprea”

 10. Sandu says:

  @akord75 Sulfa ai fost in scoala sulfa ai ramas!

 11. akord75 says:

  esti cu capu’.N-am postat asa ceva niciodata
  de fapt esti doar parsiv si vrei sa bagi strambe
  Pana acu vb. de Olteanu si acu spui de oprea.Te-a lovit fandaxia??

 12. akord75 says:

  @sandu
  Du-te ia-ti rudotelu’ si maine mai vb.daca iti revii din criza

 13. Sandu says:

  @akord75Nu stiu cine vorbea despre Olteanu.Nici nu ma intereseaza.Citatele-ti apartin.Tot cu “O”incepe si numele actualului ministru.

 14. akord75 says:

  @sandu
  Pai DA; ca nu eu l-am pupat in fund pe dimi si pe lalau…..ci tu cu propria ta limbuta ,si asta timp de ani de zile,in timp ce eu eram in aplicatii sau in SLP iar tu le lustruiai pantofii la caldurica,ca doar stii f.bine ghindosule + ca mai aveai sub comanda un Dn format din trei bibliorafturi si un fiset si aveai un efectiv=1om- adica tu care erai si comandant,si de aici incolo te-ai scos elegant la pensie cu o caruta de sporuri,conducand o unitate inexistenta.Asta ai fost!Ai cerut-o te-am servit!
  Mai bine nu ma enervai si am fi stiut doar noi porcariilefacute de tine .Acu le mai stiu si altii
  Precis o sa-mi raspunzi ca e o confuzie si habar n-ai.despre ce e vorba
  Fara respect!!
  P.S. apropo si la BoB partid ti-a fost bine….. da gata ca nu vreau sa-mi mai aduc aminte ca ma apuca pandaliile

 15. Sandu says:

  @akord75 Nu te-ai schimbat!Tot figurant de Pitesti ai ramas,’geaba te dai Brasovean.N-ai prins nimic de la ardeleni!Ragatean de 2 bani!

 16. vica ion says:

  In armata exista asociatiile cadrelor in rezerva si in retragere, ca organizatii legale si in concordanta cu disciplina militara. Liderii de sindicat probabil sunt ceva civili ajunsi prin armata care au luat gradele unul dupa altul, probabil din 2 in 2 ani, altfel nu/mi explic cum au ajuns la gradul de colonel in 15 ani, cand in acest interval puteau obtine doar 3 grade, acest lucru numai daca nu au fost angajati direct, colonei, locotenenti colonei sau cel mai rau caz maiori.
  Lasati pe cei care au dreptul sa obtina ceea ce li se cuvine dupa stagiile de peste 30 ani in armata, iar daca cei pasageri prin armata vor pensii mari sa se lupte numai ei cu guvernul, deoarece si asa sunt in minoritate de aproximativ 15%.
  Ce ziceti de faptul ca acest DOGARU vrea sa candideze ca independent la viitoarele alegeri si indeamna si alti sindicalisti ai sai sa faca acest lucru?. Nu cumva sunt deja in campanie electorala?

 17. ciprian says:

  catre Stelian P.
  Unde ai plecat? Boule! Eu sunt portocali? Esti iar bou!

 18. Pricin-osu says:

  Daogaru & Pricinosu si-au cam facut cartile…au ciugulit ceva malai in ultimul an ,mai ales.acum o dau din gard in daogard,latra fals la tv doar,doar vor mai spala ceva din mizeria ce au imprastiat-o peste camarazii nostrii-naivi-nevinovati…au incasat masiv in ultimile 2 luni,l-au facut om pe Ciorbea si nu numai…acum…incearca din rasputeri sa dreaga busuiocu.singura lor sansa:sa se dea la fund:capu la fund,tovarasi!

 19. Covăsneanul says:

  @ Akord 75:prietene de ce nu-l suni pe Sandu? faceţi schimb de adrese şi depănaţi amintiri despre boieria de la BOPL şi de la Akord!
  Fiecare a făcut parte dintr-o structură piramidală. poate meritam mai mult, poate unii au avut oportunităţi şi le-au valorificat, unii au avut pile, unii au fost nedreptăţiţi, dar pe ansamblu sistemul nu poate fi păcălit.
  Din păcate, filiera indirectă va decima valorile armatei.
  Unii s-au născut nemulţumiţi, dacă-i asculţi, ai impresia că au fost buricul pământului! Ar fi cazul să ne preocum de soarta corpului rezerviştilor, în ansamblu, şi să lăsăm naibii frustrările personale!

 20. ciprian says:

  Catre pricin-osu
  Esti cumva Stelian P.? Aceleasi remarci si pentru tine.

 21. SAM says:

  Noi ne certam si astia ne-o trag si rad de noi…

 22. akord75 says:

  @covasneanul
  Nu-l sun din motivele(postarile) enumerate mai sus ( daca ai timp sa le citesti).Nu am mintit nici-un cuvintel.Ai fost la RAA si stii f.bine situatia.
  Cat despre akord cand ma vedeai era boierie dar cand nu ma vedeai…oare pe unde eram???.si ma vedeai rar de tot
  Pana la urma asta a fost viata,pt.unii mai buna pt. altii……pt mine plecat de acasa timp de 6-8 luni pe an timp de 11 ani a fost nashpa dincolo de aparente.Mi-au crescut copii de nici nu stiu cand.Sper ca nu ma ia nimeni la misto pt.c-am fost sincer.In caz contrar va trebui sa ne luam la revedere definitiv,ca m-am cam saturat

 23. akord75 says:

  @covasneanul
  asputea sa scriu si sub orice alt nickname dar nu ar fi corect

 24. sejc says:

  am vizionat emisiunea propatria din 29.01.2011.prin comparatie incepe sa semene cu decembrie 1989.scrisori de adeziune.va spun sincer ca daca as avea un vecin precum pinta,beia,piscotu,chirau,dudau,crucean,lambru ,maria le-as sari la gat.niste secaturi.inteleg ca le-au crescut pensiile.foarte bine dar nu este atitudine corecta fata de fostii tai colegi sa critici disperarea lor.ori astia sunt membrii unpr?probabil ca astia se tot agita pe aici .javre ordinare.cum de au curajul sa iasa pe strada ?ma bucur ca nu am nici un vecin cu asemenea atitudine.

 25. Plotonieru says:

  @Pricin-osu
  Ursul trece ,cainii latra. Nu esti singurul care face pe aici propaganda anti sindicat. Daca esti platit pentru asta, stapanii tai iti dau banii degeaba. Daca o faci din spirit de gica-contra e si mai grav. Acuzatiile fara dovezi sunt calomnie. Conducerea SCMD a facut probabil si unele gresel, dar chestiile astea se rezolva in cadrul sindicatului nu pe internet. Dar sindicatul in sine a fost singura organizatie care a facut ceva concret pentru pensionarii militari in lupta cu mafia puterii iar lupta aceasta este abia la inceput.

 26. mos teaca says:

  domnilor rezervisti,
  1. dintre dvs. a incercat cineva linia tel kaki de la mapn? ofera date sau…..indicii?
  2. oare tabelele acelea 4 urmeaza a fi …actualizate pana la nr. pensiilor recalculate la data intrarii in viguare a og 1/2011?

 27. sejc says:

  am dat telefon la televerde m.ap.n.raspunde o fatuca care a invatat o singura lectie.”ati primit decizia de recalculare dupa adeverinta?in cazul nu,veti primii in februarie pensia din decembrie plus diferenta pe ianuarie”la orice alta intrebare raspunde nu stiu.

 28. mos teaca says:

  sejc, multumesc! maine incerc si eu…tot e ….gratis!

 29. Gourkha says:

  Acest nou proiect, intareste ceea ce s-a mai intamplat: intr-un stat bolsevicizat, in mod retroactiv conditiilor generatorii – se poate anula orice drept castigat. De aceea – in statele bolsevicizate ca Romania, periodic cetatenii se opun sistemului. Egipt, Tunisia, Romania, Belarus. In ultima nu se revolta, sunt tinuti sub frau – dar EU a interzis capilor republicii (cam 180) sa mai patrunda in vreun stat al EU. Inclusiv presedintelui Lukasenko.

 30. ANDERSON says:

  Base merge sa <> o vrajitoare :
  Vrajitoarea, foarte concentrata, închide ochii si îi spune :
  – Va vad trecând pe un bulevard foarte mare, într-o masina
  decapotabila si lumea strigând de bucurie.
  Bases zâmbeste si o întreaba :
  – Deci multimea este fericita ?
  – Da, ca niciodata !
  – Si oamenii alearga dupa masina ?
  – Da, alearga în jurul masinii, ca nebunii. Politiei îi este foarte
  dificil sa faca loc masinii.
  – Sunt si oameni care poarta drapele ?
  – Da, drapele si bannere cu cuvinte de speranta pentru un viitor mai bun.
  – Chiar asa ? Si oamenii striga, cânta ?
  – Da, oamenii striga fraze de speranta : <<Oh! De-acum încolo totul va
  fi mai bine !!! Poporul este în sarbatoare.
  – Si eu, eu cum reactionez la toate astea ?
  – Nu pot sa vad ! Cosciugul este inchis !!!!!!

 31. mos teaca says:

  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 februarie, ora 20:30 ) – Maria Lupu: În luna februarie, pensionarii militari vor primi următoarea pensie: pensionarii pentru care s-a recalculat pensia pe baza documentelor care atestă veniturile lunare realizate pentru întreaga perioadă, care constituie stagiu de cotizare, vor primi drepturile rezultate în urma recalculării. În cazul pensiilor recalculate pe baza atât a veniturilor lunare realizate, cât şi a salariului mediu brut pe economie din perioadele respective, avem două situaţii. Prima situaţie: dacă cuantumul pensiei astfel recalculată şi pusă în plată în luna ianuarie 2011 este mai mare decât al celei aflate în plată în luna decembrie 2010, se menţin în plată până la revizuire. A doua variantă: dacă pensia recalculată pe baza venitului şi a salariului mediu brut pe economie este mai mică decât cea din luna decembrie, pensionarii primesc pensia în cuantumul din decembrie 2010 plus diferenţa aferentă lunii ianuarie. De asemenea, pensiile recalculate la care s-a utilizat, exclusiv salariul mediu brut pe economie şi ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele aflate în plată în luna decembrie 2010 se menţin în plată în cuantumurile avute în luna decembrie 2010, plus diferenţa aferentă lunii ianuarie. Pensionarii militari vor rămâne în plată cu această pensie până la data emiterii deciziei de revizuire.
  o noua …ghidushie!

 32. mos teaca says:

  domnilor rezervisti de pretutindeni,

  unde sunt …….aplaudacii lui oprea? sa-i vedem …acum!
  avem subiecte de comentat toata luna lui…..februarie!
  la un moment dat chiar m-am…….plictisit!

 33. 2M says:

  @mos teaca
  Incerc eu o parere:
  Cred ca au reorientat atacul asupra SCMD trecand de la critica fizionomiei lui Dogaru(fata de betiv, neingrijit etc) la discutia despre cheltuirea banilor din cotizatii. S-au incolonat in spatele unui g-ral care probabil habar nu are ce inseamna sa rezolvi o nelamurire adoptand o conduita conforma gradului sau. Dupa cum a procedat este evidenta intentia. Le recomand sa mearga la sediul SCMD si sa se lamureasca, iar daca sunt nemultumiti sa-si ceara enorma lor cotizatie inapoi si sa plece din organizatie. Nu sunt rezervist MApN, iar eu si multi colegi de ai mei avem incredere in acest sindicat, desi nu suntem reprezentati decat la nivel de membru.
  Domnilor rezervisti MApN nu va lasati manipulati de unii colegi de-ai dvs. Unde este oare unitatea de corp indispensabila in obtinerea victoriei?

 34. Stelian P. says:

  2M
  Tu chiar crezi ce spui sau postezi doar ca sa vezi daca merge ?
  Crezi ca poate cineva sa-si ceara inapoi cotizatia ?

 35. Stelian P. says:

  2M
  PS: Unitatea de corp sta in talentul si pregatirea comandantului. Cind la 21 de ani de la prabusirea comunismului unii platesc cu bani grei doi politruci care sa-i conduca atunci unitatea e sublima e admirabila dar…..

 36. 2M says:

  @Stelian P
  Ai incercat ? Din cate cunosc cotizatia este de 10 lei pe luna. Cei care au platit pana la sfarsitul anului isi pot recupera bani de la momentul retragerii, intrucat este o plata in avans. Postarile mele sunt rare si determinate de recunoasterea, in amsamblu, a unor directii destabilizatoare profesioniste.

 37. 2M says:

  @Stelian P
  Nu avem o viziune comuna asupra unitatii de corp. Increderea in capacitatile si calitatile camarazilor este esenta. Comandantii sunt perceputi diferit in sistemele din care provenim, probabil ca si colegii.

 38. ciprian says:

  @Stelian P.
  Esti …… stii tu

 39. Stelian P. says:

  2M
  Nu am incercat deoarece nu sunt membru. Prefer sa-mi folosesc banii in scopuri mai inteligente.
  Ai dreptate cu calitatile camarazilor. Cind camarazii se alinie in spatele unor politruci depasiti cu 21 de ani de istorie atunci prefer sa am alti camarazi, la fel si cu comandantii.

 40. 2M says:

  @Stelian P
  Atunci chiar nu inteleg ce probleme ai cu SCMD si membrii sai?
  Fiecare are dreptul sa se asocieze cu cine vrea si sa dispuna de banii lui la fel.
  Lasa oamenii in pace. Tenta postarilor tale cred ca reprezinta altceva. Unii nu au timp de problemele lor pentru ca se ocupa de problemele altora, adica mor de grija semenilor.

 41. Stelian P. says:

  2M
  Eu nu las oamenii in pace ?
  Eu am trimis la TV corul de bocitoare cu fluturasii in mina care ne-au facut de ris (inclusiv deci si pe mine) ?
  Eu i-am trimis la Iasi pe derbedeii care fluierau si in numele meu pe timpul Imnului national ?
  Eu i-am instruit pe primitivii care ardeau portrete ca in evul mediu inclusiv in numele meu ?
  Eu am spus ca revolutia ne-a eliberat de Romania sau derbedeul care urla ca vorbeste in numele tuturor pensionarilor militari ?
  Eu vorbesc in public ca un sef de banda sau cel care se erijeaza in reprezentantul meu ?
  Eu vreau desfiintarea unor institutii fundamentale ale statului ?
  Nu eu am ceva cu voi ci voi imi murdariti imaginea in numele meu. Cine va permite sa vorbiti in numele meu ?

 42. Stelian P. says:

  2M
  Aveti dreptul sa va asociati dar nu aveti dreptul sa vorbiti in numele tuturor ci doar in numele vostru. Intelegi acuma ce am cu SCMD ?

 43. papagalu says:

  2 M-ai luat si tu comision sau numai teapa?recunoaste ca ne am facut de kko si ne injura civilii.se putea rezolva civilizat,cu limbaj moderat si nu cu venin si limba de sarpe veninos,puteau fii reprezentanti mult mai valorosi,fara interese ascunse,pacat ca multi tineri au fost botanisti cu toate ca invoca grade si functii mari,cum dracu ajungu\i colonel la 40-42 de ani nu stiu.poate spui tu care a fost reteta miraculoasa

 44. catana batrana,fost membru pdl says:

  stelian p…..”aveti dreptul sa va asociati” expresia dupa modul in care este construita denota ca nu ai nici in clin nici in maneca cu sistemul militar.regret dar nu ma pot abtine sa nu te calific drept javra ordinara. sindicatul vorbeste in numele membrilor sai.probabil ca daca tot ne-ati trecut la sistemul public de pensii maine va vorbi in numele a 5-6 milioane de pensionari.ce orientare proasta ati avut.va-ti facut-o cu mana voastra de unde rezulta ca ce isi face pdl-ul cu mana sa se cheama lucrul manual.sa traiesti onanistule.

 45. sejc says:

  daca aveti curiozitatea sa va aplecati asupra anexei 1,situatia privind cuantumul soldelor de grad si de functie veti observa ca plutonierul major avea solda mai mare ca a locotenentului,plutonierul adjutant mai mare ca a locotenentului malor si capitanului precum si plutonierul adjutant principal mai mare ca a moiorului.pe de alta parte veti observa ca pe vremea cand erati locotenenti aveati solda mai mica in adeverinta decat cea care este in aceasta anexa. cine a fost dobitocul care a lucrat aceasta anexa? daca se intampla sa capteze atentie aceasta informatie persoanna cu intrare la oprea ne-ar face un serviciu sa-l informeze.