Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noul Secretar general al NATO vrea dialog cu talibanii moderaţi din Afganistan

Noul Secretar general al NATO, danezul Anders Fogh Rasmussen, este dispus să iniţieze un dialog cu talibanii moderaţi din Afganistan, în scopul obţinerii unei reconcilieri a societăţii afgane.
“Este clar că există un nucleu dur cu care este imposibil de obţinut un acord. Dar există şi grupuri cu care se poate discuta, pentru a încerca să creăm o formă de reconciliere a societăţii afgane”, a apreciat Rasmussen, care va prelua luni funcţia de secretar general al NATO.

“Nu îmi pot imagina că încheiem acorduri cu cei care ne ucid militarii”, a spus Rasmussen, afirmând că dialogul poate fi angajat “cu câteva grupuri care se găsesc la periferia mişcării talibanilor”.

“Desigur, vrem să cooperăm cu cei care doresc să contribuie la instaurarea securităţii în Afganistan şi crearea condiţiilor necesare reconstrucţiei şi dezvoltării economice şi sociale”, a mai adăugat el.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.