Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nu Ordonanţa privind pensiile militare a fost votată fraudulos în Camera Deputaţilor

Se pare că Nu Ordonanţa privind pensiile militare a fost votată fraudulos în Camera Deputaţilor.  Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean a declarat, la  finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, 27 iunie, că “nu sunt indicii că Ordonanţa pensiilor militare a fost votată fraudulos”, drept pentru care votul nu va fi reluat aşa cum cere opoziţia, citează Realitatea net.
În urmă cu o săptămână mass-media a susţinut că cel puţin cinci deputaţi ai PDL au votat cu două cartele, adoptarea Ordonanţei de Guvern privind recalcularea pensiilor militarilor. Legea ar fi obţinut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru a trece.

Aleşii PDL au votat într-adevăr la două mâini, dar nu pentru ordonanţa cu pricina, pentru care opoziţia, prin vocea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, a cerut să fie revotată.

Mai exact, deputaţii Dănuţ Liga şi Marius Dugulescu s-au folosit de două cartele pentru a vota o lege privind transmiterea unor terenuri în administrarea Consiliului Local Braşov şi o alta privind constiuirea Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”.

Deşi sunetul înregistrărilor este de foarte slabă calitate, se poate auzi că preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean supune plenului la vot, pe rând, cele două acte normative.

De pe site-ul Camerei Deputaţilor reiese că au fost votate următoarele:

1.” Propunerea legislativă privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov în domeniul public al municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Braşov, judeţul Braşov. Comisiile juridică şi pentru agricultură propun adoptarea acestei propuneri legislative. Guvernul susţine cu amendamente această propunere legislativă. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Vă rog să vă exprimaţi prin vot”.

Acest proiect a fost adoptat cu 259 de voturi pentru, 16 împotrivă, 8 abţineri. Trei deputaţi din cei 286 prezenţi nu au votat.

2. “Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării”. Lege cu caracter organic. Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic propune adoptarea acestei propuneri legislative. Guvernul o susţine. Camera Deputaţilor este Cameră decizională. Vă rog să vă exprimaţi prin vot”.

Şi această lege a trecut de plen cu 172 de voturi pentru, 118 împotrivă şi trei abţineri.

Mai mult sau mai puţin importante, două legi au trecut fraudulos de plen.

Dacă cei doi deputaţi, reprezentanţi  ai puterii au votat sau nu cu bună ştiinţă alte legi decât Ordonanţa pentru recalcularea pensiilor militarilor, rămâne de văzut!

Este însă cert faptul că frauda a devenit “o a doua natură a aleşilor ţării”. Mai mult decât atât: conducerea Camerei Deputaţilor a decis să nu îi sancţioneze pe vinovaţi!

Sursa: site Camera Deputaţilor, Realitatea.net

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

137 Responses to “Nu Ordonanţa privind pensiile militare a fost votată fraudulos în Camera Deputaţilor”

 1. JVEK G. says:

  -Eu va recomand sa-ncepeti cu ..grupa!! Asta si pentru faptul ca-i ,,esalonul”cel mai folosit in TO cum zic cu emfaza colegii nostrii!
  Mai concret; grupa in cercetarea unui drum securizat de americani!
  Spor la Tactica!!!

 2. ELENA says:

  @unul
  Ma gasiti si pe grupul de discutii roarmy230. Pe yahoo. Atentie, nu faceti confuzie cu Roarmy. Si acolo intru si citesc unele, altele. Dar roarmy230 e un grup “nascut” inaintea sindicatului, din suferinta adevarata. E grupul disponibilizatilor, creat de un bihorean inimos si un oltean afurisit. La invitatia unui clujean justitiar, m-am implicat chiar de la inceput si eu, care le “adun” pe toate – inima, afurisenie, justitie. De ce 230? Pentru ca primul act impotriva noastra a fost OUG 230/2008, care interzicea cumulul pensiei cu salariul. A picat la CCR in ianuarie 2009, dar avenit in loc Lg 329/2009! Constitutionala!

 3. yo says:

  @soldatul si anonimul
  Pentru transpiratie la votul cu doua cartele in Parlament vreau sa vad cum ii salutati pe cei “mari” : badalan,mircovici,dobra etc.

 4. unul says:

  @ jvek , daca asta e tot ce ai inteles tu din discutia mea cu Elena , nu pot sa te definesc decat in doua cuvinte …. te las pe tine sa le ghicesti !

  @ Elena fii linistita , te voi gasi . Am de discutat cu tine o problema serioasa si sunt convins ca esti omul de care are nevoie o comunitate mica si total nedreptatita de colegii de promotie a latratorilor de serviciu. Ne vom auzi in curand , pana atunci multa sanatate si respect .

 5. DGIA says:

  @ Stelian P. Este evident ca nu cunosti nimic despre fortele speciale si misiunile lor. Parca te laudai ca esti AS in informatii, cum se face ca nu stii astfel de lucruri elementare? Nu ar merita sa ma obosesc, dar sa iti demonstrez ce paralel cu armata si aerian esti, iti dau totusi cateva informatii.

  Instruirea RANGER SCHOOL (Green Berets) nu este pt. oricine, o termina maxim unul din 10 aspiranti – ceilalti 9 pleaca acasa la alaptat sau se transfera la logistica. Colonelul de care iti spun este primul ofiter al armatei romane care a reusit sa parcurga integral o astfel de instruire, care este “criminala” – tu nu ai fi rezistat 20 de minute, daramite un modul. Este primul militar român care a participat la pregătire în cadrul celebrei Ranger School, S.U.A. A absolvit un program masteral în domeniul operaţiilor speciale în cadrul Naval Postgraduate School, Monterey, S.U.A şi cursul de pregătire avansată în domeniul studiilor de securitate la Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall”, Germania. Daca iti enumar misiunile te plictisesti citind, asa ca sar peste ele. Dupa chipul si asemanarea colonelului s-au constituit Fortele Speciale ale Armatei Romaniei, in configuratia NATO. In 2003 s-a format primul Batalion de Forte Speciale (“Vulturii” de la Tg. Mures), pe care l-a si condus intre anii 2008-2009. Pt. a forma un regiment, mai trebuie cel putin un batalion – acesta fiind Batalionul Humint (fost B. 404 Cercetare din Buzau). HUMINT inseamna HUMAN INTELLIGENCE. In 2009 – cele 2 batalioane si inca o structura de care tu nu trebuie sa stii au format Regimentul 1 Forte Speciale, condus de ofiterul nominalizat de mine si cu care intamplator am fost coleg pe anumite trepte de cariera.

  Toate structurile prezentate de mine sunt sub comanda (!)… DGIA. Sper ca nu ma banuiesti ca sunt in activitate, oricum ai (!) dreptul sa o faci!

  @ Stelian P. Stiu ca nu iti place faptul ca scot la iveala informatii din sistem. Asta este, daca am inceput sa dezgropam mortii – sa o facem pana la capat sa stim si noi cine mai conduce armata, ce cariere si dosare au etc. E relevant, nu? Colegi de promotie: primul – specializat in logistica si in vizorul DNA din 2009 – devenit general de la … 37 de ani, cu 2 stele acum; al 2-lea – specializat in comando, ajuns cu chiu cu vai colonel dupa 22 de ani de cariera.

 6. Stelian P. says:

  DGIA
  Am spus ca am avut tangente cu informatiile, nu am spus ca sunt as.
  Nu ti-am cerut nimic despre RANGER SCHOOL si din cite mai stiu eu un specialist in informatii nu spune ce nu i se cere. Am ris doar de “informatia” ta ca un regiment poate ocupa TOT sud-estul Europei mai putin ceva din Romania (Romania nu face parte din sud-estul Europei ?) Nu-mi raspunde ca e informatie clasificata.
  Nu ma deranjeaza ca scoti informatii din sistem, chiar ma distreaza. Ma bucur ca tu cunosti moralul armatei, adica moralul militarilor din sute de UM. Tu esti intr-adevar un as cu asemenea “informatii”.
  Sper acuma sa nu-mi explici, ca raspuns, cum executa instructia de front armata turca.

 7. Covăsneanu says:

  Nu-l deranjaţi pe nea Stelică P. E ocupat cu turul pantalonilor , pedelişti, fireşte!

 8. Stelian P. says:

  Covăsneanu
  De ce dai asemenea ordine ? Lasa-i sa ma deranjeze.

 9. JVEK G. says:

  Dgia-Tot respectul pentru ceea ce spui si pentru faptul ca scoti in evidenta personalitati militare de exceptie. Personal sunt incatat sa aflu ca inca mai avem unitati mari unitati..capabile!! Intrasem la idei ca doar grupa -este cea mai tare!
  Discutia noastra a pornit insa de la altceva.
  Intrebare- Cum v-ati implicat voi cei capabili SI INFORMATI IN REALIZAREA legislatiei care-i priveste atat pe activi cat si pe rezervisti?
  Parerea mea e ca ati aparut cam la final si oarecum tarziu!!

 10. DGIA says:

  @ Stelian P. ” Nu ti-am cerut nimic despre RANGER SCHOOL si din cite mai stiu eu un specialist in informatii nu spune ce nu i se cere.” Ai dreptate, asta se intampla doar cand cei in cauza se intorc contra regimului.

  @ JVEK G. Problema aceasta ar fi trebuit sa fie apanajul colegilor nostri din sfera resurse umane-financiar-logistica, care din pacate ne-au tradat si s-au asezat umili, in genunchi, in fata decidentilor politici. Ai dreptate cumva cand afirmi – “cam la final si oarecum tarziu”, insa aici e doar un blog, lupta adevarata e in afara virtualului. Fii sigur ca DNA lucreaza cu informatii “scapate” din interiorul sistemului. Cei 112 de la Pitesti sunt de fapt vreo 2000.

 11. Stelian P. says:

  DGIA
  E dreptul tau sa adopti ce atitudine vrei. In cazul asta, pentru mai multa credibilitate, esti dispus sa dai si numele surselor ? Sa nu imi spui ca ai niste obligatii de respectat si dai doar ce vrei tu pentru cei dispusi sa te creada pe cuvint.
  Eu de exemplu am alte informatii si vreau sa-mi verific sursele.

 12. Stelian P. says:

  PS
  Daca nu dai sursele ma faci sa-ti acord aceeasi credibilitate cu a unui mare politician, presedinte de partid…..care lucreaza numai cu surse din serviciile secrete. Si el e intors si spunea acum un an si ceva ca Basescu moare pina in aprilie. Asa surse ai si tu sau imi dovedesti contrariul ?

 13. DGIA says:

  @ Stelian P. Imi pare ca te agiti cam mult pentru a salva imaginea unora care se invart in zona DNA. La care anume informatii vrei sursele?

 14. Stelian P. says:

  DGIA
  N-am nimic cu DNA-ul. M-ar interesa pentru inceput sursele (parca trebuie cel putin 3 daca nu ma insel) care te-au facut sa postezi cele de mai jos:
  “Despre seful SMG mi-au confirmat chiar cei de sub nasul lui,….”

  Deci, cei de sub nasul lui.

 15. DGIA says:

  @ Stelian P. In ce ordine preferi – alfabetica, a gradelor sau a studiilor? Tu ce vrei sa iti spun, ceva in genul Col. XY – UM 02515, Lt.col. YY – UM 02490, Mr. XL – UM 02000, Lt. XXL – Secretariatul General al Ministrului, Cpt. YXY – Directia Generala de Informatii a Apararii. Nu cumva vrei si sectiile, directiile, birourile si departamentele? Ma amuzi cu incercarea ta, nici acum nu pot sa ma opresc din ras – nu ai nevoie si de CNP-urile lor cumva?

 16. Stelian P. says:

  DGIA
  “cei de sub nasul lui” inseamna persoane nu sectii, directii, birouri… si din cite stiu eu nu sunt prea multi. Sper ca “sub nasul lui” nu te referi la sergentul Popescu I. din Calafat ?
  Tu te-ai laudat cu sursele astea extrem de credibile ca sa-ti dai importanta iar acuma nu te opresti din ris ? Altii ar trebui sa rida nu tu.
  De ce nu ai spus: am informatii din apropierea…..si atunci erai mai credibil, asa chiar ca e de ris.
  Hai sa-ti pun o alta intrebare: cu cite regimente trebuie sa se confrunte regimentul ala care ocupa TOATA EUROPA DE SUD-EST ? Poti sa ignori celelalte mari unitati si nu iti mai cer surse ca am impresia ca le cam inventezi.

 17. Don Corleone says:

  Maaaamaaaa!!
  Formidabil a aparut James;James Bond…. Si nu oriunde ci pe bloguri frateeeee!!
  Astea DA servicii de spionaj/contraspionaj formate numai si numai din “profesionisti”!!!!!!

 18. JVEK G. says:

  In vremuri imemoriale,adica in urma cu 2-3luni circulau doua personaje antologice-col. ing. Voinea si traficantul de parasute ,mereu intre 3 avioane -Gourka. Oare unde or fii.?
  Voinea -cred ca si-a vazut-o ,e multumit si-a inchis ciocul (cum mai chema el la lupta cu masinile mici!!) acum ar fi trebuit sa urmeze macar exemplu lui Postelnicu
  Pe Gourka? – am impresia ca-i circula stafia pe aici ! Ce credeti?

 19. alt anonim says:

  jveck,
  macar ei s-au retras in glorie …
  Tu persisti in greselile tale ortografice, ca un proaspat picat la bac.
  Halal …

 20. DGIA says:

  @ Stelian P. Stiu precis ce urmaresti si nu iti fac jocul – tu vrei sa dau niste oamani “in gat”, e puerila faza – deja ai dat-o pe mistouri ieftine, in disperare de cauza si lipsa de argumente. Nu insista, nu primesti nume de persoane care a 2-a zi sa fie supuse unor cercetari interne, nu ca ar fi facut ceva ilegal, ci pt. faptul ca exprima opinii defavorabile la adresa conducerii politice a ministerului. E aceeasi procedura de intimidare de pe vremuri.

  Sursa credibila pt. situatia din M.Ap.N. este orice persona care lucreaza sub “nasul lui Oprea” si care nu sunt doar 2-3, ci cateva mii care pot sa lucreze in 14 departamente/directii/state majore (similare) – toate fiind aflate sub “nasul lui”. In cazul SMG – se repeta povestea, dar cu structurile de sub nasul sefului SMG (3), SMG care la randul lui, e cu totul sub “nasul lui Oprea”.

  De fapt, tu ma cam pui sa reinventez apa calda daca n-ai aflat pana la ora asta, ca de cand lumea si pamantul – militarii, inclusiv cu rang inalt isi exprima naduful acasa la familie si pe la prietenii care au iesit din sistem, informatiile se aduna, se filtreaza, se centralizeaza si asa iese intreg tablou. Cu tot tacamul – date, nume, injuraturi, situatii. Eu te asigur doar ca toti vor sa scape de regim.

 21. JVEK G. says:

  E de…vis ,ce spui tu! Pe tine ,nu te citeste nimeni!!

 22. JVEK G. says:

  @Dgia- ai dreptate. vor merge la vot si vor scapa….sau nu?!!
  Este de luat in seama ce spune <PRAVDA"in numarul de ieri-tu sigur trebuie sa stii ca doar rep. o directie -nu?

 23. unul says:

  @ DGIA – te rog sa rezisti muscaturilor de pampers pe care le primesti de la pupinc…stii portocalii ! Daca vrei sa vorbesti cu mine te anunt ca Elena deja a intrat in contact cu mine , deci poti lua de la ea numerele mele de tel . Poate vor muri de fiere cateii de pe forum ….
  @jvek – revin cu ceea ce ti-am spus intr-un post anterior – te definesc prin doua cuvinte … te las inca odata pe tine sa le ghicesti , daca nu poti te asigur ca in urmatorul post te voi lamuri ….
  @ nea stelianeeee , te informez ca sefii carora le saruti tu partile dorsale nu au activat in arestul armatei … restul deduci tu . Sa inteleg ca te deranjeaza ca sfertodoctii care ne conduc sunt aratati in adevarata lumina ? Nasol pentru ei , nasol pentru tine care ii pupi in c…r ….. asta imi arata ca esti ca ei , deci sa traiesti bine daca poti !!!!

 24. Don Corleone says:

  Da ,da agentul 007 ‘in carne si oase ‘ ” vomita” totul pe bloguri.
  asa da super spion si super informat!!
  Divertis ar gasi o tema buna in acesti paranoici/refulati care isi revarsa ‘secretele ” pe bloguri.
  Baaaa!!! Sa va spui io !!!
  Deja sursele de sub nasul lui Obama mi-au spus codul “valizei nucleare”
  Maine le primesc si de la Medvedev
  Cu chinezii e mai greu ca sunt mai secretosi,dar am promisiuni de la
  sg.Popescu I din Calafat ca se rezolva pana la intrarea in echinoctiul de toamna
  Asa ca dom’ DGIA ;astea sunt secrete de spus pe BLOGURI
  Restul……….MARUNTISURI!!!!

 25. Don Corleone says:

  Pai DEJA daca aveti pampersi e Nashpa Rau.Va recomand si plosca!

  unul a scris:
  6 Iulie 2011 la 10:53 pm
  @ DGIA – te rog sa rezisti muscaturilor de pampers pe care le primesti …..

 26. Don Corleone says:

  @alt anonim
  De atata glorie sa ai tu parte cat a avut schizofrenicul Voinea si traficantul Gourkha.Hi Hi!!

 27. unul says:

  @ don ?!? – plosca e la voi , ne-ati furat-o cand era plina . De ce ascunzi adevarul ? Voi furati pana si aerul pe care il respirati dar va asigur ca timpul vostru e pe sfarsite … in rest , sa traiti cum v-a spus betivul care delireaza !!!!

 28. Don Corleone says:

  @uniq-ul
  Hi Hi musca-l tu de pampersi!!

 29. DGIA says:

  @ unul. Cam tarziu, dar acum am observat ce se intampla pe aici. Nu am probleme cu identificarile si contactele, insa mie imi pare ca esti “tras de limba”, iar eu spun exact ce vreau fara sa tin cont de directia in care incearca unii sa ma abata. Cu vuvuzelele portocalii-uneperiste n-am probleme – am citit mai atent si este evident ca Don Corleone, JVEK G. si Stelian P. reprezinta una si aceeasi persoana. Ma abtin la astfel de atacuri, nu exprima nimic si chiar ma plictisesc. Mi se pare interesanta doar dedublarea care se face, de la unul care are ceva studii de gramatica prin anii 60-70, la alti 2 in 1 – care creeaza impresia ca de atunci incearca in zadar ca in fiecare an sa ia bac-ul. Ca militari, oricum nu au nicio pregatire credibila. Gute Nacht!

 30. Stelian P. says:

  DGIA
  Suntem una si aceeasi persoana ? Ai vrea tu dar din pacate din nou te inseli (cu mare succes)

 31. ELENA says:

  @unul
  1. Paraciosule!!!!!!!!!!
  2. 2 x corcitura (ciobanesc german + ciobanesc carpatin). Da’ sunt niste exemplare superbe!
  3. In varful dudului nu am acoperire pe nicio retea.
  4. Cred ca cu DGIA m-am vazut cel putin de vreo 10 ori, dar nu acum, ci intr-un trecut ceva mai indepartat…

 32. JVEK G. says:

  @ Stelian,don Corleone…..si toti ceilalti
  Atentie la D G I A—–ASTA_I COMPETENT FRATILOR!NU VA JUCATI(adica in codul nostru-nu-l bagati in seama)
  @ Elena-vezi cu cine te incurci? Seamana cu catelul care s-a ascuns sub pat!!!! Oricum sa fi tare atenta la……poseta!!!!

 33. unul says:

  @ Elena – m-am dat mare in speranta ca va crapa macar unul dintre latratori !!!
  – si la mine tot 2 – 1 tekel obraznic si incapatanat
  – 1 saint bernard care nu are loc sub pat asa cum crede un nimeni …

  @ DGIA – este ultima postare a mea pe acest forum , de acum doar la telefon vorbesc . Astept sa ne auzim .

  @pentru slugile betivului si ale izmenarului – nu uitati sa urmariti ceasul , timpul vostru este din ce in ce mai putin . In rest va doresc sa aveti * multe succesuri * ….

 34. Don Corleone says:

  CIA+NSA+FBI+FSB au comunicat peCNN
  @uniq-ul
  Precis te vad la Protv la stirile de la ora 17.00
  @DGIA
  asteptam cu interes masuri contrainformative pe cat mai multe bloguri(ca doar”ie sicrete”)
  semnat
  James;James Bond
  Vezi ca asteapta telefon,el nu suna ca banii lui “ie mai importanti ca ai tai”
  “vreau sa discutam…..dar suna-ma tu” hi,hi

 35. JVEK G. says:

  OUG 1/2011 privind pensiile foştilor militari este constituţională

 36. DGIA says:

  @ unul. Nu e tarziu, e foarte tarziu – dar asta este, abia acum pot sa observ ce se mai intampla pe aici. Tu ai fost pilot, iar eu un tip cu instruire si misiuni despre care nu doresc sa discut aici. Elena a intuit ceva, chiar are dreptate – dar o anumita prudenta ma determina sa nu comentez. In orice caz, a trecut vremea replicilor virtuale, dar si a aventurilor juridice. Mai departe merge, cine stie sa lupte si castiga doar cine lupta, nu doar juridic si virtual, ci real si mai ales cu cap si organizat. Desi ai fi avut acces oricum peste cca. 2 saptamani la o alta dimensiune a luptei, iti dau de pe acum adresa de e-mail la care pot fi contactat: roarmyreserve.recruitment, dar pe gmail. Discretia e importanta, verificarea recomandata. Tschüs!

  PS: Am dat un semnal important la ultima tema, link-uri vitale, nu a aparut nimic. Poate fi platforma de moderare automata din cauza link-urilor, insa am dreptul sa am si dubii.