Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nu peste tot industria de apărare e în ruină: suedezii de la Saab îşi extind prezenţa în Marea Britanie

Saab deservește piața globală cu produse, servicii și soluții de top pentru apărarea națională și securitatea civilă

Compania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab şi-a anunţat extinderea prezenţei în Marea Britanie, odată cu localizarea la Londra a noilor operaţiuni din Europa şi Orientul Mijlociu, începând cu 1 ianuarie 2013.

Pentru a genera o creştere profitabilă şi pe termen lung, Saab a pus accentul pe creşterea prezenţei internaţionale şi a vânzărilor în afara Suediei.

Noul birou din Marea Britanie va ajuta compania să ajungă în topul prezenţei internaţionale şi să exporte produse pe pieţele cu o cerere puternică şi cu condiţiile potrivite pentru o creştere profitabilă.

Sărbătorindu-şi anul acesta cea de-a 75-a aniversare în domeniul apărării, Saab continuă să îşi dezvolte relaţiile deja existente şi să îşi confirme angajamentul pe termen lung faţă de pieţele de apărare şi securitate.

„Construim în continuare pe baza succeselor în export, crescându-ne afacerea în toate privinţele, inclusiv mai multe vânzări din Suedia către Marea Britanie şi o creştere locală mai accentuată, cu ajutorul personalului din Europa şi Orientul Mijlociu. Dorim să introducem pe piaţă noi produse, noi servicii şi să dezvoltăm relaţii mai puternice în fiecare dintre noile domenii, precum şi să găsim oportunităţi semnificative de creştere”, a declarat Håkan Buskhe, Preşedinte şi CEO Saab.

Sediul din Londra al Saab a fost deschis în 2011, ca parte a extinderii companiei în Marea Britanie. Saab oferă armatei britanice o gamă largă de produse şi servicii din domeniul apărării şi securităţii.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de top pentru apărarea naţională şi securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă, adoptă şi îmbunatăţeşte constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienţilor săi.

Spre deosebire de statul român, statul suedez se implică activ în susţinera industriei de apărare, inclusiv a Saab care este o firmă cu capital privat. Astfel, guvernul suedez are în subordine o agenţie care se ocupă cu exportul de tehnică militară (FXM) şi o alta care se ocupă cu nevoile de înzestrare a forţelor de securitate proprii. De asemenea, statul suedez se implică şi prin asigurarea de garanţii financiare unor terţi (state) interesaţi în cumpărarea de tehnică militară suedeză. Sub această cupolă se desfăşoară inclusiv programele de offset pe care Saab alături de FXM şi guvern le oferă. Prin această schemă de implicare a statului se asigură dezvoltarea unei industrii de apărare competitivă în plan internaţional capabile totodată să asigure nevoile de înzestrare a forţelor de securitate suedeze, dar şi beneficiu, independent de ce întâmplă în plan internaţional.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Nu peste tot industria de apărare e în ruină: suedezii de la Saab îşi extind prezenţa în Marea Britanie”

  1. sorin says:

    Daca politicienii romani ar administra ei Suedia sau Elvetia, de exemplu,asa cum stiu ei, avand libertate totala de miscare, in cel mult 20 de ani aceste tari ar arata ca si Romania.Industria ar fi facuta praf si pulbere, padurile ar fi taiate, etc.