Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Număr-record de sinucideri în cadrul US Army

Pentagonul a anunţat că numărul de sinucideri în cadrul forţelor terestre americane (US Army) a ajuns la un nou record de 160 în 2009.

Oficiali din forţele terestre au avertizat anterior că numărul sinuciderilor riscă să îl depăşească pe cel din 2008, care a fost de 140, dar cauzele acestui fenomen rămân încă neclare.

“Nu există nicio îndoială că 2009 a fost un an crud pentru forţele terestre în termeni de sinucideri”, a declarat colonelul Christopher Philbrick, care face parte dintr-un grup de lucru pentru prevenirea sinuciderilor în cadrul armatei.

Numărul s-a ridicat la 160 după alte zece sinucideri în decembrie, a explicat Pentagonul într-un comunicat.

Soldaţii sunt supuşi unei probe dure de anii de conflict din Irak şi Afganistan, iar ofiţerii citează frecvenţa rotaţiilor pe teren şi stresul cauzat de lupte pentru a explica o creştere a depresiilor şi problemelor de cuplu cu care se confruntă militarii.

Dar sinuciderile nu sunt neapărat consecinţa dislocării pe teren: cauzele par să varieze în funcţie de bazele militare, iar aproximativ o treime dintre soldaţii care s-au sinucis nu au participat niciodată la misiuni de luptă în Irak sau Afganistan, potrivit armatei, care a efectuat o anchetă internă.

Oficiali din cadrul Apărării, între care şeful Statului Major internarme, amiralul Mike Mullen, le-au cerut ofiţerilor să facă în aşa fel încât militarii care au nevoie de ajutor psihologic să nu fie ridiculizaţi sau sancţionaţi în carieră.

Armata a luat mai multe iniţiative pentru a încerca să limiteze problema, recrutând în special sute de specialişti în sănătate mintală.

Oficialii şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorările cu privire la sinuciderea veteranilor.

sursa: Stars and Stripes

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Număr-record de sinucideri în cadrul US Army”

  1. marius says:

    o parte din problemele psihice ale soldatilor sunt cauzate de echipamentele de emisie/receptie de unde electromagnetice care cauzeaza schimbari la nivelul sistemului nervos. asa ca oricat de multi “psihologi/specialisti” vor angaja armata SUA, pana nu se vor utiliza alte tehnologii de emisie/receptie de unde electromagnetice, aceste probleme psihice vor continua sa fie prezente la soldati (desi unele dintre aceste echipamente au fost concepute spentru a afecta populatia din zonele de razboi)…..

  2. Stelian P. says:

    marius
    Sa speram ca cei de la Casa Alba si Pentagon o sa afle acum de la un specialist roman cauzele reale ale sinuciderilor si o sa renunte la angajarea inutila de “psihologi/specialisti”. Ce naivi sunt americanii astia. Fara sfaturile noastre ar fi pierduti.