Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Numărul 2 din Al Qaeda lansează un apel pentru atacarea intereselor americane din toată lumea

Saed Elshari, numărul doi din ierarhia grupării Al Qaeda din Peninsula Arabică, a lansat un apel pentru atacarea intereselor americane în toată lumea.
Mesajul lui Elshari a fost postat pe un website folosit deseori de grupările islamiste.
Saed Elshari l-a felicitat pe Osama bin Laden, liderul reţelei al-Qaeda, pentru încercarea unui nigerian de a organiza un atentat la bordul avionului american în ziua de Crăciun.

“Interesele americanilor şi ale cruciaţilor sunt pretutindeni, iar agenţii lor circulă în toată lumea. Atacaţi-i şi eliminaţi pe cât de mulţi inamici posibil!”, îndeamnă Elshari.
“Jur în faţa lui Dumnezeu, vom deschide pentru ei porţile iadului pe pământ, aceasta fiind cheia victoriei noastre, vom tăia cozile cruciaţilor, vom distruge visurile evreilor în această regiune”, se mai arată în comunicatul prezentat de Saed Elshari.
Elshari, eliberat în 2007 de la centrul de detenţie de la Guantanamo Bay şi extrădat în Arabia Saudită, a infirmat zvonurile privind anihilarea unei mari părţi a liderilor grupării al-Qaeda din Peninsula Arabică în urma unor atacuri, la sfârşitul lunii decembrie.
Fostul prizonier a urmat un program de reabilitare, părăsind apoi Arabia Saudită pentru a se alătura forţelor antiguvernamentale din Yemen, ajungând în scurt timp a doua persoană din ierarhia al-Qaeda din Peninsula Arabică.

În mesajul său, Elshari acuză Arabia Saudită şi Egiptul de “apărare a intereselor evreilor şi creştinilor” prin aprovizionarea acestora cu petrol şi prin acordarea accesului acestora în apele din jurul peninsulei.

Mai multe state arabe sunt criticate pentru că ajută “cruciaţii” şi “evreii” în “războiul declanşat de aceştia împotriva musulmanilor din Peninsula Arabiei”.

Sursa: Aljazeera NetAmosNews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.