Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Numărul militarilor ISAF morţi în Afganistan a ajuns la 339 în 2010

Potrivit ISAF numărul pierderilor în rândurile ISAF (Forţa internaţională a NATO de asistenţă pentru securitate în Afganistan) a ajuns la 339,  2010 anunţându-se deja cel mai sângeros an din cei nouă de război.

Luni 05 iulie alţi trei militari au fost ucişi în sudul ţării, de exploziile unor bombe artizanale.

Marţi, ISAF a anunţat moartea, în împrejurări similare, a unuia din soldaţii săi.

În total, nouă soldaţi ai NATO şi-au pierdut viaţa luni şi marţi, în Afganistan.

De la 1 ianuarie 2010, 339 de soldaţi străini au pierit în Afganistan, conform unui bilanţ stabilit de AFP pe baza datelor furnizate de site-ul independent icasualties.org.

Anul trecut, 521 de militari ai ISAF au murit în regiune, 2009 fiind considerat cel mai sângeros an, după înlăturarea de la putere a mişcării talibane de către forţele internaţionale, la sfârşitul lui 2001.

Şi pentru contingentul românesc anul 2010 este deja cel mai sângeros 4 militari pierzându-şi viaţa în Afganistan.

În ultimii doi ani, insurecţia islamistă s-a intensificat, aria de acţiune a acesteia s-a extins, cuprinzând aproape întregul teritoriu afgan, în pofida prezenţei în Afganistan a aproximativ 142.000 de militari străini. Acest efectiv care urmează să ajungă în curând la 150.000, după suplimentarea contingentului cu 30.000 de soldaţi americani, conform angajamentului asumat de preşedintele Barack Obama.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.