Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Numiri recente în cadrul MApN

Vechiul şi noul, sau reconfirmatul ministru al Apărării, Mircea Duşa, a semnat – în ultima perioadă – zeci de ordine de numire în funcţii de comandă, atât în structurile centrale de conducere din MapN, cât şi la nivel de mari unităţi.

Astfel, prin ordinul ministrului Apărării naţionale au fost numiţi în funcţie următorii generali şi colonei:

– generalul de brigadă Dan-Florin Grecu, numit în funcţia de locţiitor pentru resurse la Statul Major General;
– generalul de brigadă Marius Harabagiu, numit în funcţia de şef al Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General;
– colonelul Dan-Angelo Lăpădat, numit în funcţia de şef al Direcţiei logistică din Statul Major General;
– colonelul Daniel Pană, numit în funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei instrucţie şi doctrină din Statul Major General;

– generalul de brigadă Laurenţiu Drăguşin, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei structuri şi planificarea înzestrării din Statul Major General;
– comandorul Norocel-George Rădulescu, numit cu data de 1 aprilie în funcţia de şef al Direcţiei planificare strategică din Statul Major General;
– colonelul-inginer Constantin Negrea, împuternicit pe o perioadă de şase luni, pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de locţiitor al şefului Direcţiei logistice din Statul Major General.

A fost numit în funcţia de comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”  comandorul profesor-universitar doctor Vasile Bucinschi.

La Iaşi a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt”. Colonelul Nicolae Tonu a fost împuternicit să preia comanda de la generalul de brigadă Vasile Roman. Acesta din urmă a fost promovat în Statul Major al Forţelor Terestre (SMFT).

La Timişoara în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Adrian Tonea, s-a desfăşurat ceremonia militară de învestire în funcţia de comandant al Brigăzii 18 Infanterie Banat a colonelului Gheorghe Cristian Dinulică.

La Braşov, la Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”colonelul Tudorică Petrache a preluat comanda marii unităţi  de la generalul de brigadă Cristinel Cernea.

Noul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc, colonel Marius Giurcă, a fost investit oficial în funcţie, în prezenţa şefului Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, general de brigadă Adrian Tonea. Colonelul Marius Giurcă l-a înlocuit la comanda unităţii pe generalul de brigadă, Gheorghe-Ion Vătămanu-Coanta, care a ieşit la pensie.

La Brigada 1 Mecanizată “Argedava”, s-a desfăşurat ceremonia de predare-primire a comenzii marii unităţi. Generalul de brigadă Marius Harabagiu, recent promovat în Statul Major General, a predat funcţia colonelului Gheorghiţă Vlad.

La Bistriţa, la Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, generalul de brigadă Dan-Florin Grecu, promovat de curând în SMG,a predat comanda colonelului Ovidiu Uifăleanu.


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Numiri recente în cadrul MApN”

 1. Va rog nu mai cenzurati [exceptie Hortvath] says:

  E plin MAN de generalide pix si de politruci .Vai de capul nostru .Armata cu cai de lemn cu 1000 de generali de pix sau de izmene [logistica]facuti la apelul bocancilor

 2. Dany says:

  Pentru un oarecarele col.Tonu ,de la cdt.B.Pol.Mil.(si cerva sef serviciu pe la SMFT) la cdt.Bg.Mc.este drumul firesc ,nu? Stie meserie,numai bun pentru asa functie! Cum “dreaku” (nu va impacientati,expresia apartine cdt-ului suprem,pe bune !) se face ca la Iasi vin neinsemnatii din Bucuresti si de aiurea,doar ca sa ajunga generali? Moldoveniii s-or fi terminat?

 3. Cip says:

  Ihi, vai de capul tau.

 4. karadeniz says:

  Pentru că acolo unde nu ești restricționat postezi comentarii cu nemiluita, fără legătură cu subiectul articolului, blocând practic rubricile de comentarii. Nu înțelegi cât de agasant poți fi pentru ceilalți cititori.
  Comentariile nu conțin informații ci simple speculații, aberații ori preluări și interpretări aiuristice din mass media.
  Toți românii sunt spioni ruși pe care-i reclami la CIA.
  Trăiești într-o lume de mult apusă, departe de realitățile zilelor noastre, cei care te cunosc te evită așa că te-ai găsit să
  treci virtual oceanul și să ne stresezi pe noi.
  Chiar nu îți spune nimic faptul că pe faimosul blog le care ne tot trimiți nu comentează nimeni?

 5. szilard says:

  DECE ? :
  -de craciun, sau de Sfintu Gheorghe !

 6. szilard says:

  SA TE DUCI SI SA TE CULCI CU SEERVICIILE TALE PROTECTOARE SI SA SALVEZI LUMEA, RO, CEVA… fa ceva dar repede ca mori acus…

 7. ROBERT HORVATH SUA says:

  Sunt un cretin, un deraiat psihic, un dezaxat… Intelegeti-ma… Creierul meu este varza, desi nu l-am avut niciodata… Plec si nu va mai deranjez… Cand nu voi mai posta sa stiti ca am murit, lua-m-ar dracu sa ma ia…

 8. Domnule szilard
  Indrasnesc sa va dau un sfat….
  Intai scrieti si dupa aceia trceti la bautura,
  Dumneavoastra procedati invers.

 9. szilard says:

  Fara PAMFLET nimic nu are haz, cauta MONDENII pe site-ul YOU TUBE !
  Inca odata scuze.

 10. Gheo says:

  Daca un comandant de brigada este numit loctiitor la Statul Major General, inseamna ca nu mai are niciun rost Ghidul carierei militare.

 11. Dani says:

  Are rost.Vulgul trebuie prostit ca sa spere..

 12. Trifon Gruju says:

  Like.

 13. Gheo says:

  Gl (r) Valeriu Nicuţ a fost numit secretar de stat pentru politica de apărare, la MApN. Cumnatianul la nevoie se cunoaşte…

 14. Dani says:

  Mafie in toata regula.Conteaza si lojele de care apartin

 15. Gheo says:

  Aici e vorba de “cumnăţie.”

 16. E durere says:

  Dracu sa-i ia de generali politruci ,ca au distrus de tot tara asta.Praful s-a ales.

 17. Gheo says:

  Generalii profesionisti incep sa se curete, cum este generalul Ioan Sorin. Dumnezeu sa-l odihneasca!